Suomalaiselokuvat jatkavat maailmanvalloitustaan – Teemu Nikin ohjaus ehdolla arvostetuilla Venetsian elokuvajuhlilla

27.07.2021 14:03 | Muropaketin toimitus

Teemu Nikin ohjaama draamaelokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu kisaamaan Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnosta.

Suomalaisella elokuvalla tuntuu menevän tänä vuonna erityisen hyvin. Hetki sitten uutisoitiin Juho Kuosmasen ohjaaman Hytti nro 6 -elokuvan menestyksestä Cannesin elokuvajuhlilla. Seuraava menestystarina tulee Teemu Nikiltä, jonka ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on Filmikamarin tiedotteen mukaan valittu kisaamaan arvostettujen Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnosta.

Samasta palkinnosta kisaa kaikkiaan kahdeksan elokuvaa ja voittaja julkistetaan 11. syyskuuta.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia kertoo sokeasta ja liikuntakyvyttömästä Jaakosta (Petri Poikolainen), joka päättää lähteä kotinsa seinien sisältä tapaamaan rakastettuaan. Pääroolissa nähtävä Poikolainen sairastaa MS-tautia ja on itsekin sokea ja liikuntakyvytön.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio ja Rami Rusinen. Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia saa Suomessa ensi-iltansa 10. syyskuuta.

Katso elokuvan traileri tästä videosta: