Suomalaisohjaajan kauhuelokuva saa ensi-iltansa Cannesissa

24.01.2008 23:30 | Muropaketin toimitus

Kaista on aikaisemminkin uutisoinut tulevasta Stone’s War -zombiesotaelokuvasta, mutta nyt on luvassa varsinainen jymy-yllätys. Marko Mäkilaakson, 29, esikoisohjauksen, Stone’s War -toimintaelokuvan maailmanensi-ilta on nimittäin arvostetulla ja a-luokan näyttelijöiden suosimalla Cannesin filmifestivaalilla. Suomen ensi-ilta siirtyi siis valitettavasti maaliskuulta elokuulle.

– Ensi-iltaa siirrettiin kahdesta syystä: tiukan jälkituotantoaikataulun takia ja mahdollisuudesta pitää se Cannesissa, joka oli tuottaja Robbie Littlen toive. Uskon, että Cannesilla on elokuvan myynnin kannalta suuri merkitys. Ja onhan se muutenkin hienoa, Mäkilaakso kertoo.

Hän työskentelee tällä hetkellä Los Angelesissa.

– Jälkituotantoa tehdään Paramount-studiolla. Aiemmin olen työskennellyt pienillä studioilla, ja tämä on ensimmäinen kokemukseni isossa Hollywood-studiossa. On hienoa ajaa portista sisään ja näyttää vartijalle passia, että teen hommia enkä mene vain turistiajelulle.

Elokuvan toinen leikkausversio on valmis, ja työn alla ovat digitaaliset tehosteet ja äänimaailma. Musiikin sävellyksestä vastaa kolminkertainen Emmy-ehdokas, Tähtiportti-sarjoihinkin musiikkia luonut Joel Goldsmith.

– Melodiat saavat kuvat eloon, joten halusin löytää projektiin oikean säveltäjän. Ja Joel on sellainen. Tapasin hänet Los Angelesissa yhdessä tuottajien Ramunas Skikasin ja Robbie Littlen kanssa. Näytimme hänelle leffan trailerin. Hän innostui siitä ja pyysi päästä mukaan.

Mäkilaakso on yllättynyt positiivisesti jenkkien asenteesta leffaa kohtaan.

– Joelin lisäksi olemme saaneet mukaan leikkaaja Michael J. Duthien, joka on työskennellyt aiemmin muiden muassa Tähtiportti-sarjassa ja Täydellinen sotilas- ja Armoton maa -elokuvissa. Äänisuunnittelijamme on viisinkertainen Emmy-ehdokas, David Van Slyke, joka on vastannut Salaisten kansioiden ja C.S.I: n äänimaailmasta.

Mäkilaakso elää palkitsevaa aikaa.

– Jälkituotantovaihe on hienoa aikaa. Palaset loksahtelevat paikoilleen ja silmien edessä alkaa vihdoin hahmottua kokonaisuus. On hienoa nähdä kovan työn tulos. Hymy siinä tulee, hän toteaa.

Lue Kaistalta myös:

Apocalyptican S.O.S. Stone’s War -elokuvan tunnusbiisiksi

Haastattelu: Stone’s War -elokuvan ohjaaja Marko Mäkilaakso

Viikon musiikkivideo: Apocalyptican S.O.S. (Anything But Love)