Suomessa hyllytetty zombifloppi julkaistaan blu-raylla elokuussa

29.07.2016 08:39 | Tatu Junni

Pride And Prejudice And Zombiesin eli Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombiet -elokuvan oli tarkoitus saada ensi-iltansa Suomessa huhtikuussa 2016. No, huhtikuu tuli ja meni, eikä Jane Austenin tahdissa tallaavia zombeja nähty.

Syitä Burr Steersin ohjaaman toimintakauhistelun hyllytykseen ei tarvitse kauaa pohtia. Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombiet floppasi kansainvälisesti aika kuninkaallisella tavalla: lipputuloja kertyi vaivaiset 16,4 miljoonaa dollaria elokuvan budjetin ollessa 28 miljoonaa. Toisin sanoen elokuvan ei uskottu menestyvän Suomessa niin hyvin, että teatterilevitykseen olisi kannattanut ryhtyä.

Mikäli Seth Grahame-Smithin romaaniin pohjautuva elokuva kuitenkin kiinnostaa, voi sen katsoa dvd:ltä tai blu-raylta elokuun 22. päivä lähtien.

”1800-luvun Englantiin sijoittuvassa zombiseikkailussa kipakka sankaritar Elizabeth Bennet (Lily James) hallitsee itämaiset taistelulajit ja niiden aseet, ja komea herra Darcy (Sam Riley) on hurja zombinmetsästäjä mutta samalla yläluokan ennakkoluulojen ruumiillistuma. Zombiaallon yhä voimistuessa heidän on nieltävä ylpeytensä ja yhdistettävä voimansa hurmeisella taistelutantereella kukistaakseen elävät kuolleet lopullisesti.”

Ylpeys ja ennakkoluulot ja zombiet