Suomessakin huippusuositun Bohemian Rhapsody -elokuvan fanit saivat juuri todella hyvän syyn katsoa Oscar-gaala tänä vuonna

19.02.2019 17:02 | Muropaketin toimitus

Queen vahvistettuna Adam Lambertilla esiintyy tänä vuonna Oscar-gaalassa.

Tämän vuoden Oscar-gaalaa on varjostanut epätietoisuus. Ensin gaalan juontajaksi suunniteltu Kevin Hart sai kenkää ja sitten Elokuva-akatemia suunnitteli jättävänsä osan palkintojen jaosta näyttämättä televisiossa, mutta onneksi kuitenkin perui tämän saatuaan tulikivenkatkuista palautetta alan ammattilaisilta.

Nyt gaalan yllä roikkuvaa salaisuuksien verhoa on raotettu aavistuksen verran: Queen tulee olemaan yksi Oscar-gaalan esiintyjistä, uutisoi Collider. Queen-elokuva Bohemian Rhapsody on menestynyt erinomaisesti, minkä vuoksi on luontevaa, että yhtye myös esiintyy gaalassa.

Bohemian Rhapsodyssa Freddie Mercurya esittänyttä Rami Malekia (kuvassa) ei kuitenkaan päästetä mikrofonin varteen (hän ei esittänyt lauluja omalla äänellään myöskään elokuvassa) vaan lauluista huolehtii Queenin solistina viime aikoina toiminut Adam Lambert.

Queenin esiintymisen lisäksi gaalan musiikkitarjonnasta vastaavat ainakin viiden parhaan laulun ehdokkaat, joista kuitenkin kuullaan lyhennetyt versiot.

Vuoden 2019 Oscar-gaala järjestetään ensi sunnuntaina ja palkintojenjako on nähtävissä Suomessa suorana lähetyksenä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Yle Teemalla ja Areenasta. Lähetys punaiselta matolta alkaa kello 1.30 ja varsinainen gaala kolmen aikaan.

Lista Oscar-ehdokkaista on luettavissa täällä >>

Muropaketin uusimmat