Uusimmat

Suosittu Ray Donovan loppui cliffhanger-jaksoon – Kanavajohto ei vaivautunut varoittamaan sarjan tekijöitä millään tavoin: “Ei sen näin pitänyt päättyä”

07.02.2020 08:38 Muropaketin toimitus

Showtime-kanava päätti lopettaa suositun Ray Donovan -sarjan ilman ennakkovaroitusta.

Liev Schreiberin tähdittämän palkitun Ray Donovan -sarjan seitsemäs tuotantokausi tuli päätökseensä muutama viikko sitten, loppuen cliffhangeriin. Tällä viikolla Showtime-kanava ilmoitti kuitenkin sarjan saavan kirvestä kalloon, joka tuli täytenä yllätyksenä sen tekijöille ja näyttelijöille.

Sarjan showrunner David Hollander kertoo Vulturen haastattelussa muun muassa yllätyksestä ja kanavapamppujen touhuista. Aiemmin päättävät tahot olivat hänen mukaansa vaatimalla vaatineet tekijöiltä lisää ja lisää tuotantokausia, kunnes mieli muuttui yhtäkkiä aivan täysin.

– Raavimme edelleen päitämme, sillä mikään ei viitannut siihen että sarja päätettäisiin lopettaa. Luovalla puolella meillä oli ikään kuin lause kesken. Viimeistä jaksoa ei todellakaan ollut tarkoitettu sarjan finaalijaksoksi.

Mitään järkevää syytä pamput eivät ole suostuneet kertomaan kenelläkään sarjan tekijätiimissä. Hollander veikkaa suurimman syyn lopettamispäätökseen olleen CBS:n ja Viacomin fuusion, jonka myötä luvassa on uusi suoratoistojätti, joka on todellinen haastaja Netflixille.

– Showbisneksen yrityspuolen asiat ovat usein todella monimutkaisia, eikä niiden yksityiskohtia kerrota julkisesti, Hollander jatkaa.

Suomessa sarjaa esitti tuoreeltaan HBO Nordic, josta löytyy sen kaikki seitsemän kautta. Jaksoja on tarjolla myös Viaplayssa, mutta vain viiden kauden verran.