Supersankarileffan ohjaaja halusi pääosaan tummaihoisen naisen – studio kieltäytyi vahvasti: “Olisi pitänyt pakata laukkuni siinä kohtaa”

06.06.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

Josh Trank olisi halunnut Sue Stormin olevan tummaihoinen elokuvassaan Fantastic Four.

Vuonna 2015 julkaistu, Josh Trankin ohjaama Fantastic Four oli floppi kaikilla mittareilla. Elokuva kärsi jo kuvaustensa aikana haasteita, minkä lisäksi myös Fox sekaantui elokuvan tuotantoon.

Geeks of Colorin haastattelussa ohjaaja Josh Trank kommentoi, että ongelmat alkoivat, kun hän olisi halunnut roolittaa Sue Stormin roolin tummaihoiselle näyttelijälle. Hän kertoo saaneensa tappouhkauksia valitessaan Johnny Stormin rooliin Michael B. Jordanin, ja ehdottaessaan tämän siskon rooliin niin ikään tummaihoista näyttelijää, studio kieltäytyi tiukasti.

“Kun katson sitä nyt taaksepäin, minun olisi pitänyt siinä vaiheessa tajuta lähteä pois, ja nyt minua nolottaa. Ihan vaan periaatteesta. Olen ihminen, joka aina sanoo, että pitää puolustaa sitä, mihin uskoo, vaikka se tarkoittaisi oman uran riskeeraamista. Minusta tuntuu pahalta, etten silloin taistellut asian puolesta”, Trank selittää.

Trankin Fantastic Fourissa Sue Stormin roolia esitti Kate Mara.