Supersankarit sen kun porskuttavat lippuluukuilla – Spider-Man: Far from Home tienasi ensimmäisenä viikonloppunaan ennätyssumman

08.07.2019 11:05 | Muropaketin toimitus

Jon Wattsin ohjaama Spider-Man: Far from Home julkaistiin maailmanlaajuisesti viime viikolla.

Supersankarielokuvien suosio ei yleisön keskuudessa osoita edelleenkään laantumisen merkkejä. Viimeisin Marvel-seikkailu, Jon Wattsin ohjaama Spider-Man: Far from Home sai ensi-iltansa viime viikolla ja ylitti sille asetetut odotukset lippuluukuilla. Elokuva tienasi Box Office Mojon mukaan ensimmäisen viikonloppunsa aikana kotimaassaan Yhdysvalloissa 185 miljoonaa dollaria ja maailmanlaajuisesti yhteensä lähes 600 miljoonaa dollaria.

Yhdysvalloissa juuri sopivasti itsenäisyyspäivään ajoitettu julkaisu nosti uuden Hämisseikkailun kaikkien aikojen toiseksi suosituimmaksi itsenäisyyspäiväviikonlopun ensi-illaksi. Menestynein kyseisen ajanjakson elokuva Yhdysvalloissa on edelleen Transformers-elokuva Dark of the Moon vuodelta 2011.

Spider-Man: Far from Homen ja sen edeltäjän, Spider-Man: Homecomingin menestyksen vertailu on haastavaa siitä syystä, että elokuvat on julkaistu eri viikonpäivinä. Kuuden julkaisupäivän jälkeen kakkososan arvioidaan kuitenkin keränneen 30 miljoonaa dollaria enemmän kuin vuonna 2017 julkaistu Homecoming onnistui tienaamaan samassa ajassa.

Suomen katsojalukuja viime viikonlopulta ei ole vielä saatavilla.