Tabitha King läksytti toimittajia – 70-vuotias hyväntekijä ei ole kirjailijamiehensä varjo

01.03.2019 17:01 | Muropaketin toimitus

Kirjailija Tabitha King lahjoitti aviomiehensä kanssa yli miljoona dollaria hyväntekeväisyyteen. Uutisista oli kuitenkin jätetty hänen nimensä pois, mikä sai 70-vuotiaan ärsyyntymään.

Kauhukirjailija Stephen King jakoi eilen Facebook-sivullaan erinomaisen muistutuksen siitä, miten epätasa-arvoista median kielenkäyttö edelleen voi olla. Kingin jakama viesti on hänen vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kirjoittama. Hän ärsyyntyi medialle ihan aiheesta.

Tabitha ja Stephen King lahjoittivat New England Historic Genealogy Societylle 1,25 miljoonaa dollaria. Lahjoitus oli Tabithan idea, mutta mediassa hänen nimensä jätettiin mainitsematta kokonaan. Monissa julkaisuissa mainittiin vain “Stephen King ja hänen vaimonsa”.

70-vuotias rouva ei kuitenkaan suostu olemaan pelkkä “OfStephen” – kuten hän The Handmaid’s Talea mukaillen itse kirjeessään mainitsee. Humoristisesti piikitellen hän muistuttaa, että naisillakin on omat nimensä – olivatpa he sitten jonkun toisen vaimoja tai äitejä.

Tabitha Kingin kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan hänen aviomiehensä Facebook-sivulta, ja muistuttaa myös itselleen niistä mahdollisesti tiedostamattomista tavoista alentaa naisia puheessaan.