Uusimmat

Tällaista ei usein tapahtu: Ohjaaja ilmoitti elokuvansa ansainneen kaikki haukut – “Saatan nyt vaihtaa alaa”

02.11.2018 11:23 Muropaketin toimitus

Billy Bob Thorntonin tähdittämä London Fields -elokuva on käsittämätön sekasotku.

Viikko sitten Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut London Fieldsistä, Martin Amisin vuonna 1989 julkaisemaan saman nimiseen kirjaan perustuvasta rikostrilleristä ei ole kuullut juuri kukaan, mutta leffa osoittautuu harvinaisen mielenkiintoiseksi tapaukseksi.  Sen Rotten Tomatoesin kriitikkoarvosana on tällä hetkellä 16 / 100, mutta harvinaisen tapauksen tästä tekee se, että ohjaaja Mathew Cullen on aivan samaa mieltä leffan arvioiden kanssa.

Hän kertoo The Hollywood Reporterin pitkässä haastattelussa jo vuonna 2013 kuvatun elokuvan vaikeuksista ja miettii jopa lopettavansa ohjaajana.

Thorntonin lisäksi London Fieldsissä esiintyvät muun muassa Jim Sturgess ja Amber Heard.

– Olen lukenut arviot. Olen samaa mieltä kriitikoiden kanssa. Siihen oli todellakin syynsä miksi Amisin kirjaan perustuvan elokuvan sanottiin olevan mahdoton tehdä, Cullen sanoo.

Alun perin London Fieldsiä oli ohjaamassa David Cronenberg ja jossain vaiheessa myös Michael Winterbottom. THR:n artikkelista selviää muun muassa tekijöiden ensin haastaneen näyttelijä Heardin oikeuteen ja tämän tehneen saman seksikohtausten vuoksi, jotka olivat jotain aivan muuta kuin hänen sopimuksessaan seisoi.

Todella omituista on se, että leffasta pyörii Yhdysvalloissa tällä hetkellä kaksi eri versiota teattereissa – tuottajien versio ja ohjaajan versio. Cullen antoi tahallaan kriitikoiden murskata teoksensa, vaikka olisi voinut pykälien mukaan käyttää pseudonyymiä, joka olisi kuitenkin estänyt häntä puhumasta leffasta tai saamasta omaa versiotaan teattereihin.

London Fields on aiemmin musiikkivideoita ohjanneen Cullenin ensimmäinen ja ilmeisesti myös viimeinen täyspitkä elokuva, sillä hän harkitsee nyt tosissaan vaihtavansa alaa. Suosittelemme lukemaan THR:n koko artikkelin, joka avaa sekasotkua yksityiskohtaisesti.