“Tämä rooli meni väärälle näyttelijälle”, totesi Marvel Studiosin pomo keväällä – “Olen samaa mieltä”, näyttelijä ilmoitti nyt

01.07.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Tilda Swinton esitti Doctor Strange -elokuvassa tiibetiläistä The Ancient One -hahmoa.

Marvel Studiosin Doctor Strange -elokuvassa nähty The Ancient One -hahmo oli alun perin sarjakuvassa iäkäs tiibetiläinen mies, mutta hahmo kirjoitettiin elokuvaan naiseksi. Hahmoa esittämään kiinnitettiin skotlantilainen, valkoihoinen Tilda Swinton, mikä sai runsaasti aikaan keskustelua representaatiosta ja aasialaisten hahmojen valkopesusta.

Marvel-pomo Kevin Feige kommentoi aiemmin keväällä, että he olisivat voineet toimia näyttelijäkiinnityksen osalta fiksummin ja palkata rooliin aasialaisen näyttelijän.

Varietyn haastattelussa Swinton kertoo olevansa Feigen kanssa samaa mieltä.

“Muistan kuinka tuolloin pohdin asiaa paljon omassa mielessäni, ja mietin, kuinka suuri yleisö ottaisi vastaan idean, että skottinainen esittäisi tätä hahmoa, mutta mitään vastustusta ei tullut – hahmo otettiin lämpimästi vastaan. Mutta se alkoi muuttua jossain vaiheessa, ja ihan oikeista syistä, syistä joita kohtaan tunnen valtavasti sympatiaa”, Swinton selittää.