Tämä tuli puskista: Yksi maailman parhaista ohjaajista kehui juuri umpisurkeaa Venom-supersankarielokuvaa

11.11.2021 09:43 | Muropaketin toimitus

Paul Thomas Anderson on cinefiili ja leffafani, jolle kelpaa myös hömppä. 

Mestariohjaaja ja elokuvafani Paul Thomas Anderson promoaa Varietyn pitkässä haastattelussa uutta Licorice Pizza -elokuvaansa, mutta luettelee myös viime aikoina näkemiään muiden ohjaustöitä, joista hän on pitänyt.

– Shang-Chi oli oikein hauska, siinä oli oivaa energiaa. Mutta meidän taloudessa fanitetaan Marvelia, joten matka heidän elokuviensa parissa on aina jännittävää, Anderson sanoo.

Lue myös: Arvostelu | Marvelin uusi Shang-Chi-elokuva pitää nähdä jo pelkkien toimintakohtausten takia – ”Hengensalpaavan upeaa”

– Pidin myös Venom 2:sta, ohjaaja tunnustaa.

Anderson on tunnetusti leffafani, joka ahmii kaikkea genrestä ja ilmeisesti myös laadusta riippumatta. Venom 2 -hömpällekin on paikkansa maailmassa.

Lue myös: Arvostelu | Venom: Let There Be Carnage on vuoden oudoin romanttinen komedia

Ohjaaja mainitsee myös pari leffaa, jotka eivät ole supersankarielokuvia. Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut upean sekopäinen Titane oli hänen mieleensä, vaikka hän sanookin tajuavansa, ettei se ole kaikkien juttu. Lisäksi hän sanoo olevansa ensimmäisenä lippujonossa kun Will Smithin King Richard saa ensi-iltansa.

King Richard saapuu Suomessa teattereihin 19. marraskuuta ja 45 päivää myöhemmin HBO Maxiin. Titane-elokuvan voi puolestaan nähdä kankaalta Night Visions -festarin avauselokuvana 1. joulukuuta.

Andersonin Licorice Pizza saa Suomen ensi-iltansa 22. joulukuuta. Sen pääosaa esittää edesmenneen Philip Seymour Hoffmanin poika Cooper Hoffman. Toisen pääosan näyttelee Haim-yhtyeestä tuttu Alana Haim.

Elokuvassa esiintyvät myös Bradley Cooper, Maya Rudolph, Ben Stiller, John C. Reilly, Sean Penn, Christopher Walken, Skyler Gisondo, Benny Safdie, Tom Waits, Mary Elizabeth Ellis, Destry Allyn Spielberg, Joseph Cross ja Nate Mann.

Muropaketin uusimmat