Tänään ensi-iltansa saavan The Wind -kauhulänkkärin ohjaajalla on suomalaiset sukujuuret – Kävi maassa ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna

06.12.2019 14:10 | Muropaketin toimitus

Uuden kauhuelokuva The Windin ohjasi Emma Tammi, joka vieraili viime vuonna Night Visions -festivaalilla.

Tänään Suomessa saapuu elokuvateattereihin omaperäinen kauhu-western The Wind, jonka ohjaajan nimi herättää varmasti kotimaisen yleisön huomion. Ohjaaja on nimittäin amerikansuomalainen Emma Tammi, joka vieraili vuosi sitten Night Visions -festivaalilla elokuvansa kanssa.

”Isäni syntyi Suomessa, ja hänen perheensä muutti Yhdysvaltoihin, kun hän oli vasta nelivuotias”, Tammi kertoi juuristaan Muropaketin haastattelussa. ”Siltä puolelta perhettäni kaikki setäni ja tätini ovat suomalaisia. Onkin hullua, että olen kaikista serkuistani ainoa, joka ei ole käynyt Suomessa aiemmin.”

The Wind sijoittuu 1800-luvun lopulle Yhdysvaltain rajaseuduille, ja se yhdistelee kauhua, draamaa ja lännenelokuvaa. Haastattelussamme Tammi kertoi, että esimerkiksi sellaiset western-klassikot kuin Etsijät (1956) vaikuttivat keskeisesti elokuvaan.

”Otimme tietysti vaikutteita myös kauhusta, ja itselleni tärkeimpiä vaikuttajia oli Hohto”, Tammi kuvaili. ”Myös siinä on päähenkilön hitaasti kehkeytyä, psykologinen murtuminen, vaikka konteksti onkin erilainen. Kuten Hohdossa, myös The Windissä ympäristö käy päähenkilön päälle, ja siinä maisemien avaruus muuttuu klaustrofobiseksi.”

The Wind saa ensi-iltansa tänään, ja alta voit lukea arviomme elokuvasta, sekä Emma Tammen haastattelun kokonaisuudessaan.

Night Visions -haastattelu: Amerikansuomalainen Emma Tammi ohjasi western-kauhuelokuvan, joka sai hänet matkustamaan vihdoin isänsä kotimaahan

Arvostelu: Night Visionsistakin tuttu The Wind on laadukasta kauhudraamaa Yhdysvaltain rajaseuduilta

Muropaketin uusimmat