UUSIMMAT

Tänään Helsingissä nähtävä, aikanaan sensuroitu kulttiklassikko ennusti aseet USA:n kouluissa

25.11.2017 09:02 | Muropaketin toimitus

Commando-ohjaaja Mark L. Lesterin Luokka 1984 nähdään tänään Night Visions Maximum Halloween -festivaalilla Helsingissä. Muropaketin haastattelussa ohjaaja kertoi, kuinka elokuva päätyi ennustamaan tulevaa.

Keskiviikkona käynnistyi Helsingissä Night Visions Maximum Halloween -elokuvafestivaali, jossa sai Suomen valkokangasensi-iltansa todellinen kulttiklassikko Luokka 1984 (1982). Commandon (1985) ohjaajana tunnetun Mark L. Lesterin väkivaltainen lukiojengikuvaus sensuroitiin aikanaan Valtion elokuvatarkastamon toimesta useampaan kertaan, eikä sitä ollut ennen keskiviikkoa nähty maassamme elokuvateatterissa.

Muropaketti haastatteli alkuviikosta Lesteriä, joka muisteli aikanaan paljon kohua herättänyttä elokuvaa.

– Luokka 1984 päätyi profeetalliseksi, Lester kuvailee.

– Elokuva alkaa varoituksella, että jos emme lopeta lukioväkivaltaa, se tulee leviämään joka puolelle maata. Alun perin elokuvalle naurettiin, kun siinä oppilaat kulkevat metallinpaljastimien läpi kouluun. Nyt se on peruskäytäntö, ja Amerikassa opettajia koulutetaan jo käyttämään aseita. Se oli siis aikaansa edellä.

Lester paljasti haastattelussamme myös valmistelevansa seuraavaksi Luokka 1984:n uutta versiota. Elokuva esitetään tänään 18.05 Helsingin Kinopalatsissa, ja lisätietoja löytyy Night Visionsin sivuilta.

Alta näet Luokka 1984:n trailerin, ja voit lukea haastattelumme kokonaisuudessaan:

Haastattelussa Commando-ohjaaja Mark L. Lester: ”Elokuvani tunnetaan jopa Suomen tullissa”

Muropaketin uusimmat