Uusimmat

Tänään tv:ssä: Antti J. Jokinen sai elokuvaansa itse Christopher Leen – mutta ”ei tämä kyllä paljoa pelota”

25.11.2016 07:22 Muropaketin toimitus

christopher-lee-the-resident

Musiikkivideoillaan läpimurtonsa tehneen Antti J. Jokisen esikoiselokuva The Resident nähdään tänään Liv-kanavalla kello 22.00.

Vuonna 2011 valmistunut The Resident on psykologinen trilleri New Yorkissa työskentelevästä lääkäristä Julietista (Hilary Swank), joka vuokraa eron jälkeen itselleen uuden asunnon ystävältään Maxilta (Jeffrey Dean Morgan). Julietin ja Maxin välille alkaa kehkeytyä jotakin ystävyyttä syvempää, mutta Juliet ei tunne olevansa valmis uuteen suhteeseen. Max ei niele tätä purematta.

The Residentissa näyttelevät myös Lee Pace, Christopher Lee ja Aunjanue Ellis.

Domen arvostelussa Jokisen elokuva sai arvosanaksi kaksi tähteä viidestä.

”Residentillä on hihassaan yksi ässä. Se ei nimittäin seuraa koko ajan Julietia, vaan näkökulmaa vaihdetaan yllättäen. Valitettavasti vain siitä saatava piristysruiske on kovin tehoton, ja loppuelokuva tallataan tukevasti ennalta-arvattavilla poluilla. Se ei ehkä haittaisi, jos leffalla olisi muita avuja, mutta kun ei, niin viimeinen puolituntinen menee haukotellessa ja vääjäämätöntä yhteenottoa odotellessa. Sekä kauhuaspekti että näkökulman vaihto olisivat voineet olla räväkämpiäkin. Nyt The Resident tuntuu kovin varovaiselta, liiankin varovaiselta”, summasi Olli Sulopuisto mielipiteensä.