Uusimmat

Tänään tv:ssä: Keira Knightley syvällä seksin syövereissä

04.05.2016 06:54 Muropaketin toimitus

Yle Teema esittää tänään kello 22.00 David Cronenbergin ohjaaman Vaarallisen metodin.

Vuonna 2011 valmistunut Vaarallinen metodi (A Dangerous method) on todellisiin tapahtumiin perustuva elokuva psykoanalyysin synnystä. Se kertoo psykiatri Carl Jungin, hänen mentorinsa Sigmund Freudin ja kauniin mutta mieleltään järkkyneen Sabina Spielreinin myrskyisästä suhteesta.

Kunnianhimoinen tohtori Carl Jung (Michael Fassbender) ottaa potilaakseen epätasapainoisen mutta kauniin Sabina Spielreinin (Keira Knightley). Jung tarttuu mahdottomaan haasteeseen aseenaan kuuluisan Sigmund Freudin (Viggo Mortensen) kumouksellinen menetelmä. Kumpikin mies joutuu Sabinan lumoihin.

Tunteita kuohuttaa myös irstaileva potilas Otto Gross, joka on päättänyt rikkoa rajoja. Zürichiin ja Wieniin ennen ensimmäistä maailmansotaa sijoittuva tarina sukeltaa syvälle ihmismielen ja seksuaalisuuden syövereihin.

Dome.fi:n arvostelussa A Dangerous Methodista todettiin seuraavaa:

”A Dangerous Methodin käsikirjoitus on Christopher Hamptonin ja se perustuu hänen näytelmäänsä. Elokuvassa onkin pientä kamaridraaman tuntua, mutta mielestäni se sopii hyvin yhteen hillinnän ja tukahdutettujen halujen kanssa. Missään tapauksessa se ei ole yksiselitteinen vastakkainasettelu egon ja superegon välillä, kuten kuvauksestani saattaa välillä luulla.”