Tänään tv:ssä: ”Parempi kuin kirja” – Elokuva, joka teki Jennifer Lawrencesta supertähden

26.09.2016 06:47 | Muropaketin toimitus

Jennifer Lawrence on nykyään Hollywoodin suurimpia tähtiä. Parin indiehitin ja X-Men: First Classin jälkeen naisen ura räjähti nousuun The Hunger Gamesilla eli Nälkäpelillä. Elokuvasarjan ensimmäinen osa nähdään Nelosella tänään kello 21.00.

Nälkäpelissä (2012) nuori Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) joutuu keskellä karmivaa tosi-tv-kilpailua, jossa nuoret laitetaan kilpailemaan toisiaan vastaan siihen asti, kunnes vain yksi on hengissä.

Gary Rossin ohjaama, sangen viihdyttävä nuorisolaisseikkailu perustuu Suzanne Collinsin samannimiseen kirjaan.

Pääosissa nähdään Jennifer Lawrencen lisäksi Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Woody Harrelson ja Lenny Kravitz.

Dome.fi:n arvostelussa Nälkäpelistä todettiin seuraavaa ensi-illan aikoihin:

”Nälkäpelin maailma ja itse tosi-tv-ohjelman toteutus jäivät Suzanne Collinsin romaanissa jossain määrin huteralle pohjalle. Elokuvan tarjoama visualisoiminen auttaa hahmottamaan asioita paremmin, ja tässä suhteessa filmatisointi onnistuukin ylittämään lähdemateriaalin. Ihan kaikkia kirjan visioista ei ole siirretty valkokankaalle, mutta mukaan on mahtunut runsaasti jopa sellaisia yksityiskohtia, joita elokuvassa ei odottanut näkevänsä. Toteutus on läpi linjan onnistunut, ja jopa Capitolin futuristinen tyylisirkus toimii valkokankaalla, vaikka höhlät promokuvat ennakkoon herättivätkin huolta.”

Muropaketin uusimmat