Tänään tv:ssä: Renny Harlinin paras elokuva?

16.10.2015 07:01 | Muropaketin toimitus

Renny Harlinin uran parhaisiin elokuviin lukeutuva – ellei sitten jopa paras elokuva – Die Hard 2 nähdään tänään MTV3:lla kello 22.40.

Vuonna 1990 valmistuneen Die Hard 2:n pääosaa esittää tietenkin Bruce Willis. Muissa avainrooleissa nähdään Bonnie Bedelia, William Atherton, Dennis Franz, William Sadler ja Fred Dalton Thompson.

Juonikuvaus – sikäli kun juonella väliä on – kuuluu seuraavasti:

”Eräänä lumisena jouluaattona terroristit valtaavat USA:n pääkaupungin tärkeimmän lentokentän ja pitävät tuhansia joulumatkustajia panttivankina. Terroristit ovat kapinallisia armeijan iskujoukkojen miehiä, joita johtaa murhanhimoinen upseeri (William Sadler) päämääränään estää huumekartelliparonia joutumasta oikeuden eteen. Terroristit ovat varautuneet kaikkeen, paitsi yhteen: lomailevaan poliisiin nimeltä John McClane, jonka on vallannut hengenvaarallinen ’déjà vu’ -tunne. Bruce Willis tekee paluun sankarin saappaisiin taistellessaan terroristien ohessa myös epäpätevää lentokentän johtajaa (Dennis Franz), kovapäistä armeijan erikoisjoukkojen upseeria (John Amos) ja tappavaa lumimyrskyä vastaan. Kiitoradat on kiillotettu tuholla ja kuolemalla ja McClanen aika alkaa loppua kesken, sillä hänen vaimonsa (Bonnie Bedelia) on loukussa yhdessä kenttää kiertävistä koneista jonka polttoaine on loppumaisillaan.”