Tapahtui Vegasissa (**)

09.05.2008 12:02 Hanna Näsänen

Tapahtui VegasissaMitä seuraa kun yhdistetään vanha klisee kännipäissä solmitusta avioliitosta, hassunhauska, mutta ah, niin ihana Cameron Diaz ja ikuinen opiskelijapoika Ashton Kutcher? Tuloksena on yhdentekevä romanttinen komedia Tapahtui Vegasissa.

Joy McNally (Cameron Diaz) on kova suunnittelemaan elämäänsä. Hän jopa suunnittelee suunnitelmien tekemistä. Joy työskentelee New Yorkissa osakemaailmassa, ja elämä tuntuu hymyilevän, kunnes kihlaus purkautuu varsin nololla tavalla. Jack Fuller (Ashton Kutcher) puolestaan työskentelee puuseppänä, kunnes lepsu työmoraali johtaa potkuihin.

Elämän kolhiessa luonnollinen ratkaisu on rymyreissu Las Vegasin vilkkuviin valoihin. Klassinen seuraus villistä yöstä on tietenkin aamulla sormesta löytyvä vihkisormus ja tuiki tuntematon aviopuoliso. Tavallista haasteellisemman tilanteesta tekee aamupöpperössä voitettu jättipotti. Avioero ei olekaan enää läpihuutojuttu, kun kumpikin osapuoli havittelee rahoja.

Juonellisesti Tapahtui Vegasissa ei juuri tarjoa uusia ideoita romanttisen komedian saralla. Genren mahdolliset juonikäänteet alkavat kuitenkin olla niin loppuunkaluttuja, että odotuksetkin täytyy laskea muita elokuvia matalammalle. Raikasta ilmettä onkin tavoiteltu nopeilla leikkauksilla. Varsinkin alkuasetelmaa luotaessa nopeaan tahtiin vaihtuvat kuvat tekevät tehtävänsä railakasta bileyötä kuvattaessa. Elokuva on muutenkin enemmän kallellaan komedian kuin romanssin suuntaan. Juopuneena rellestäminen ja ”hyväntahtoinen” väkivalta eivät kuulu romanttisen komedian vakiokalustoon. Hauskoilla musiikkivalinnoilla on saatu hieman puhtia muuten varsin elottomaan rainaan.

Ensiepäilyjen jälkeen paljastuu, että Kutcher ja Diaz sopivat oikeastaan loistavasti samaan elokuvaan. Näyttelijöiden komiikka on samalla tavalla fyysistä ja höpsöä. Kumpikaan ei pääse dominoimaan elokuvaa, mikä on tarinan perusasetelmankin kannalta oleellista.

Tapahtui Vegasissa

Pariskunnan parhaina ystävinä nähdään lähinnä televisiosta ja elokuvien pikkurooleista tutut Rob Corddry ja Lake Bell, jotka eivät tässäkään elokuvassa säväytä näyttelijäntaidoillaan. Queen Latifah nähdään varsin konservatiivisessa roolissa parisuhdeterapeuttina. Suoritus on aivan uskottava ja jossain määrin hauskakin.

Tapahtui Vegasissa on pääparin hyvästä kemiasta huolimatta varsin yhdentekevä elokuva. Kutcherin toivotaan varmaan houkuttelevan teatterisaleihin myös miespuolisia katsojia, mutta samalla elokuvan hömppä-huumori-jakauma on ajautunut epätasapainoon. Siirappimaisimmissa kohdissa erityisesti Kutcher ei oikein pääse tunnelmaan ja vaikuttaa falskilta. Vitsit vastahakoisesta pariskunnasta sekä miesten ja naisten eroista ovat jo kulunutta kamaa.

2/5

PlusMiinusNolla

+ Diaz ja Kutcher ovat löytäneet yhteisen sävelen
+ Vanhoja luotettavia menobiisejä
– Huumori ja romantiikka epätasapainossa

Tapahtui Vegasissa (What Happens in Vegas)
(USA 2008)
K-11

Ohjaus: Tom Vaughan
Käsikirjoitus: Dana Fox
Pääosissa: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Lake Bell, Rob Corddry
Kesto 101 min.

Osallistu Kaistan Tapahtui Vegasissa -kilpailuun!