Uusimmat

Tätä tuskin tiesit: Näin 1990-luvun suosikkisarja Buffy The Vampire Slayer vaikutti ensimmäisen Avengers-elokuvan loppukohtaukseen

07.10.2019 21:00 Muropaketin toimitus

Joss Whedonin ohjaaman Avengersin lopussa supersankarit nähdään syömässä shawarma-kuppilassa. Kohtauksen kerrotaan saaneen inspiraationsa tv-sarjasta Angel.

Buffy vampyyrintappaja -sarjan spinoffina syntyneen Angelin näyttelijä Amy Acker paljasti Entertainment Weeklyn haastattelussa, että Avengersin lopputekstien jälkeinen shawarma-kohtaus oli Angelin inspiroima. Tämä ei ole sinänsä yllätys, sillä Avengersin lisäksi Joss Whedon tunnetaan keskeisenä voimavarana Buffyn ja Angelin takana.

Angelissa Ackerin esittämä Fred kuolee traagisesti jaksossa, jonka Whedon itse halusi ohjata. “Muistan kun kuvauspäivän jälkeen menimme kaikki baariin lasilliselle ja vain istuimme pöydän ympärillä puhumatta mitään. Ilmeisesti Avengersin shawarma-kohtaus sai inspiraationsa siitä kun istuimme siinä hiljaa”, Acker kertoo.

Video haastattelusta, missä Angelin aikoja Ackerin lisäksi muistelevat Angel-alumnit Alexis Denisof, James Marsters, Charisma Carpenter ja J. August Richards, on katsottavissa Entertainment Weeklyssa.