Tätä uutuussarjaa Stephen King suosittelee faneilleen: “Ei kyllä sovi kaikille…”

27.10.2020 08:09 | Muropaketin toimitus

Stephen Kingin suosittelema sarja on suunnilleen yhtä ahdistavaa katsottavaa kuin Black Mirror.

Reilu kuukausi sitten Amazonin Prime Videossa sai ensi-iltansa mustaa komediaa ja salaliittotrilleriä sekoittava Utopia-sarja, joka kelpaa ainakin kauhumaestro Stephen Kingille.

Hän hehkuttaa sarjaa twiitissään, mutta toteaa myös, ettei se sovi kaikille, varsinkaan näinä aikoina. King viittaa Utopian yleisen synkistelyn lisäksi siihen, että juonikuvioon kuuluu myös tappava virus.

Amazonin esittämä Utopia on uusintaversio saman nimisestä brittisarjasta, jota nähtiin kahden kauden verran vuosina 2013-2014.

Kahdeksasta jaksosta koostuvasta jenkkiversiosta vastaa Gone Girl -kirjasta ja -elokuvasta tuttu Gillian Flynn. Alkuperäissarjan luoja Dennis Kelly on uusintaversion vastaavaa tuottaja.

Utopia pyöri Briteissä Channel Four -kanavalla kahden kauden ajan. Sarjalle oli tarkoitus tehdä myös kolmas kausi, joka ei koskaan toteutunut. Uusintaversiota työsti ensin HBO ja sen ohjaajaksi oli kiinnitetty David Fincher, mutta projekti kaatui rahariitoihin.

Amazonin Utopiassa nähdään muun muassa Ashleigh LaThrop, Dan Byrd, Jessica Rothe ja Javon “Wanna” Walton. Mukana ovat myös John Cusack ja Rainn Wilson.

Yle on aikoinaan esittänyt uusintaversiota paremman alkuperäissarjan Suomessa, mutta tällä hetkellä sitä ei harmi kyllä löydy mistään Suomessa toimivasta suoratoistopalvelusta.

Muropaketin uusimmat