Uusimmat

Temppeliherrain ritarikunnasta kertova Knightfall-sarja nähdään tuoreeltaan HBO Nordicilla

04.10.2017 10:22 Muropaketin toimitus

History Channelin Knightfall kertoo Temppeliritarien keskiaikaisen tarinan.

History Channelin uusi draamasarja Knightfall sukeltaa temppeliritarien salaperäiseen maailmaan HBO Nordicilla heti Yhdysvaltain ensi-illan jälkeen. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Tom Cullen, Pádraic Delaney, Jim Carter ja Olivia Ross sekä tanskalaisnäyttelijätär Sarah-Sofie Boussnina.

Torstaina 7. joulukuuta ensi-iltansa saava History-kanavan 10-osainen draamasarja vie katsojat keskiajalle, keskelle temppeliritareiden politikointia ja sodankäyntiä. Salaperäinen Temppeliherrain ritarikunta oli aikansa vaikutusvaltaisin ja rikkain sotilasorganisaatio, jonka vastuulla oli suojella kristinuskon tärkeimpiä pyhäinjäännöksiä.

Virallinen synopsis kertoo:

”Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun temppeliritarit joutuvat vetäytymään Pyhälta maalta ja kadottavat Graalin maljan. Vuosia myöhemmin ilmestyy vihje, joka viittaa maljan olinpaikkaan. Temppeliritarit lähtevät etsimään maljaa rohkean mutta itsepäisen ritari Landryn (Tom Cullen; Downton Abbey, Gunpowder) johdolla. Maljan etsintäoperaatiosta muodostuu elämän ja kuoleman kysymys, sillä se on löydettävä keinolla millä hyvänsä. Temppeliritarien taistelut niin Pyhässä maassa kuin yhteenotot Ranskan kuninkaan kanssa johtavat heidät lopulta tuhoon perjantaina 13. päivänä lokakuuta vuonna 1307. Tuosta päivästä on sittemmin tullut symboli huonolle onnelle. Temppeliritarien tarinaa ei ole koskaan aiemmin kerrottu kokonaisuudessaan. Knightfall sukeltaa syvälle tämän legendaarisen veljeskunnan salaiseen maailmaan ja selvittää, keitä nämä ritarit olivat ja kuinka he elivät ja kuolivat uskonsa puolesta.

Cullenin lisäksi sarjaa tähdittävät Pádraic Delaney (The Wind That Shakes the Barley, Tudors), joka esittää ristiretkillä rampautunutta ritarikunnan mahtavinta miekkailijaa Gawainia sekä Simon Merrells (Spartacus, Dominio), joka esittää rohkeaa ja päättäväistä Tancredea, ritarikunnan uskollisinta jäsentä.

Sarja on täynnä historiallisia hahmoja, jotka edustivat keskiajalla Euroopan mahtavimpia voimia. Näyttelijäkaartiin kuuluvat myös paavi Bonifatius VIII:tä esittävä Jim Carter (Downton Abbey), joka toimi temppeliritarien pyhänä johtajana ja joka toi vakautta keskiaikaisen kaoottiseen maailmaan; Euroopan mahtavinta hallitsijaa, Ranskan kuningas Filip IV Kaunista esittävä Ed Stoppard (The Crown) ja tämän aviopuolisoa, kuningatar Johanna Navarralaista esittävä Olivia Ross (War and Peace); sekä kuninkaan machiavellilaista oikeaa kättä ja lakimiestä William De Nogaretia näyttelevä Julian Ovenden (Downton Abbey) ja kuningas Filipin aiemmasta liitosta syntynyttä ja Englannin tulevaa hallitsijaa prinsessa Isabellaa esittävä Sabrina Bartlett (Da Vinci’s Demons). Mukana ovat myös Bobby Schofield (Black Sea, Our World War), joka esittää nuorta, temppeliritareihin haluavaa maanviljelijää Parsifalia ja Sarah-Sofie Boussnina (Silta, The Absent One), joka näyttelee Pyhästä maasta paennutta juutalaista Adelinaa, joka joutuu Pariisissa uuden vainon uhriksi.”

Muropaketin uusimmat