Terminator-ohjaaja James Cameron teki 1990-luvulla Spider-Man-elokuvaa, joka ei koskaan toteutunut – tällainen se olisi ollut

07.12.2021 19:00 | Muropaketin toimitus

James Cameronin Spider-Man olisi ohjaajan mukaan ollut hyvin erilainen kuin Sam Raimin 2000-luvun alussa tekemät elokuvat.

Uusi Spider-Man No Way Home -elokuva on tulossa elokuvateattereihin aivan pian, minkä vuoksi hahmon ystävät alkavat helposti muistella myös menneitä. Jo ennen Sam Raimin 2000-luvun alussa tekemiä Spider-Man-elokuvia omaansa Marvelin seittilingosta suunnitteli James Cameron.

Cameronin Hämis ei koskaan toteutunut, mutta ohjaaja muistelee tuota aikaa uudessa kirjassaan Tech Noir: The Art of James Cameron (Screen Crushin kautta).

“Uskon että se olisi ollut hyvin erilainen”, Cameron vertaa suunnittelemaansa elokuvaa Raimin elokuviin.

Hän olisi halunnut tehdä hahmon kasvusta metaforan puberteetille, “kaikille niille muutoksille omassa vartalossasi, yhteiskunnalliselle ahdistukselle, yhteiskunnan odotuksille, suhteille toisiin ihmisiin”.

Cameron olisi myöskin halunnut tehdä Spider-Manin seittisingoista biologisia osana niille muutoksille, mitä radioaktiivisen hämähäkin puremasta olisi koitunut.

“Halusin sen näin. On New York. On nyt. Tyyppiä puree hämähäkki. Hänestä tulee kaveri, jolla on voimia ja hän alkaa fantasioida olevansa Spider-Man, ja hän tekee puvun joka on ihan kamala, ja sitten hän koittaa parannella pukua ja hänen suurin ongelmansa on se hemmetin puku. Sellaisia asioita. Halusin sitoa sen realismiin ja ihan yleiseen ihmisenä olemiseen”, Cameron selittää.

Kysymys oikeuksien omistamisesta lopulta tappoi Cameronin elokuvan.

Muropaketin uusimmat