Uusimmat

The Ballad of Buster Scruggs: Ensimmäinen juliste Coenin veljesten Netflix-länkkäristä

03.09.2018 10:24 Muropaketin toimitus

Pari päivää sitten Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut The Ballad of Buster Scruggs on saanut lähinnä ylistäviä arvioita.

Coenin veljesten uusi Ballad of Buster Scruggs -elokuva sai maailmanensi-iltansa pari päivää sitten 31. elokuuta Venetsian elokuvajuhlilla ennen Yhdysvaltain teatterikierrostaan ja saapumistaan Netflixiin. Muutama päivä sitten paljastui milloin useampi Netflixin odotettu laatuelokuva nähdään suoratoistopalvelussa, ja tämän hetkisten tietojen mukaan Coenien uusi tuotos on katsottavissa kotisohvalta käsin 31. lokakuuta mennessä.

Lähes pelkästään positiivisia arvioita kerännyt Ballad of Buster Scruggs -länkkäri nähdään Yhdysvalloissa myös rajoitetussa teatterilevityksessä, sillä näin Netflix haluaa varmistaa sen voivan kisata mahdollisesta Oscar-palkinnosta.

Kuudesta erillisestä osasta koostuvan leffan Metacriticin kriitikkoarvosana on tällä hetkellä varsin hyvä 77 / 100. Me jotka emme ehtineet Italiaan asti tätä ja muita kiinnostavia uutuuksia katsomaan saamme tässä vaiheessa tyytyä vain Netflixin julkaisemaan julisteeseen, mutta eiköhän traileri ole luvassa myös hyvin pian.

The Ballad of Buster Scruggsin näyttelijäkaarti on melkoinen, sillä nimikko-osaa esittävän Tim Blake Nelsonin lisäksi mukana ovat muun muassa James Franco, Liam Neeson, Tom Waits ja Brendan Gleeson.

Joel ja Ethan Coen toimivat tietysti sekä käsikirjoittajina että ohjaajina, ja mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon The Ballad of Buster Scruggsin olevan heidän ensimmäinen ei filmille kuvattu leffansa. Muun muassa Inside Llewyn Davis – ja Darkest Hour -elokuvista tuttu elokuvaaja Bruno Delbonnel taltioi sen digitaalisella Arri Alexa -kameralla.