Uusimmat

The Crow -tähti Brandon Leen ampunut näyttelijä on kuollut

28.10.2016 07:54 Tatu Junni

The Crow

Brandon Leen kuoleman tietämättään aiheuttanut Michael Massee on kuollut.

The Hollywood Reporterin mukaan Michael Massee menehtyi tällä viikolla 61 vuoden iässä. Tietoa miehen kuolinsyystä ei ole vielä julkisuudessa kerrottu.

Vaikka Massee teki uransa aikana kymmeniä rooleja, muistetaan hänet yhä parhaiten The Crow –elokuvasta – eikä ainoastaan Funboyn esittämisestä.

Toimintalegenda Bruce Leen poika Brandon Lee kuoli maaliskuussa 1993 The Crow’n kuvauksissa tapahtuneessa onnettomuudessa. Eric Dravenin kuolinkohtausta kuvattaessa Michael Massee ampui Leeta .44 Magnum -revolverilla käsikirjoituksen mukaisesti – tietämättä kuitenkaan, että aseessa oli oikeita patruunoita.

Lee kiidätettiin sairaalahoitoon, mutta häntä ei voitu enää pelastaa.

Michael Massee traumatisoitui tapahtuneesta niin pahasti, että vetäytyi elokuva-alalta vuodeksi ja kieltäytyi katsomasta The Crow’ta, kun se vihdoin valmistui. Vuonna 2005 hän kertoi julkisuudessa näkevänsä yhä painajaisia Brandon Leen kuolemasta: ”En usko että kukaan voi päästä tuollaisesta yli”.

Vuosien saatossa Massee osallistui lukuisten elokuvien ja tv-sarjojen (mm. Alias, Fringe, Carnivàle ja 24) tekemiseen. Isoja rooleja ei uralla irronnut, mutta töitä riitti tasaisesti. Miehen viimeiseksi elokuvaksi jäi tänä vuonna ilmestynyt draama Last Man Club.

Michael Massee

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat