Jauhot suuhun Star Wars -mussuttajille: The Last Jedi -ohjaaja puolusti elokuvansa kohuttuja kohtauksia

23.01.2018 05:57 | Muropaketin toimitus

Star Wars: The Last Jedi on saanut osan avaruussaagan faneista raivoihinsa. Ohjaaja Rian Johnson puolustaa mainiosti näkemyksiään – sanomatta sanaakaan.

Sisältää spoilereita!

Star Wars: The Last Jedi oli maailmanlaajuisesti viime vuoden katsotuin elokuva, mutta omaperäisiä tarinankäänteitä tarjoava seikkailu on myös saanut runsaasti kritiikkiä osakseen fanien suunnalta. Osa faneista kun ei sulata lainkaan elokuvassa tehtyjä ratkaisuja.

Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson puolustaa teostaan ja vastaa tyhjentävällä tavalla hänelle esitettyihin kysymyksiin elokuvan lopussa nähtävästä kohtauksesta. The Last Jedin lopussa nähdään Mark Hamillin esittämä Luke Skywalker, joka projisoi itsensä Voiman avulla toiseen paikkaan. Osaa katsojista tämä on hämmentänyt, mutta nyt Johnson antaa selityksen ratkaisulleen kuvamuodossa:

Johnsonin The Jedi Path -kirjasta osoittamassa tekstissä lukee:

”Doppelganger antaa jedille mahdollisuuden luoda lyhytaikainen kaksoisolento itsestään tai muusta ulkoisesta esineestä mikä näyttää erehdyttävästi aidolta. Ne, jotka ovat hioneet taitonsa täydelliseksi, voivat luoda harhakuvan mistä henkilöstä tahansa tai huijata vihollisen näkemään enemmän kohteita, kuten esimerkiksi droideja, kuin todellisuudessa on läsnä.”

Kaikki Johnsonin elokuvassa tekemät ratkaisut eivät ole aivan yhtä tukevalla pohjalla, mutta ohjaaja puolustaa tarinansa käänteitä. Avaruudessa leijuvaan Leiaan hänellä on yksinkertainen selitys: Leia nyt vaan on niin kova tyyppi: