The Mandalorian -sarja toteutti Star Wars -fanien toiveen tavalla, jota moni ei vieläkään voi uskoa todeksi

01.12.2020 20:00 Muropaketin toimitus

Rosario Dawsonista tuli The Mandalorian -sarjan Ahsoka Tano fanien aloitteesta.

Viimeisimmässä The Mandalorianin jaksossa debytoi ensimmäistä kertaa oikean näyttelijän esittämänä Star Wars -fanisuosikki Ahsoka Tano. Animaatioista tuttua, rakastettua jedihahmoa näyttelee Rosario Dawson, joka Vanity Fairin haastattelussa paljastaa, kuinka päätyi rooliin.

Dawson kertoo idean lähteneen alun perin Star Wars -faneilta:

“Joku twiittasi minulle ja fani-roolitti minut. Retweettasin takaisin ja sanoin: “Ehdottomasti, kyllä kiitos! Ja #AhsokaLives” Ilmeisesti tämä kiinnitti jonkun sellaisen huomion, joka oli tehnyt Star Warsin kanssa yhteistyötä pitkään. Hän forwardoi tuon [ohjaaja-käsikirjoittaja] Dave Filonille. Siitä se kaikki tavallaan alkoi. Olin ihan että apua, fani-roolitettiinko minut juuri johonkin. Mutta sitten vähään aikaan ei tapahtunut mitään.”

Filoni kommentoi Dawsonin olleen tuon jälkeen hänen ykkösvaihtoehtonsa rooliin ja tunne vahvistui sen jälkeen, kun ohjaaja tapasi näyttelijän:

“Tiesin että hän on kiinnostunut ja hän on suuri scifin ja toiminnan ystävä, ja kyllä, hän tunsi Hayden Christensenin ja heistä kahdesta otetussa kuvassa he näyttävät aivan Anakinilta ja Ahsokalta. Mutta lopulta, kun tapasimme ja juttelimme, tiesin olevani oikeassa.”

Kyseinen kuva samassa koulussa näyttelemistä opiskelleista Christensenistä ja Dawsonista on nähtävissä tästä:

MAINOS | Disney+ nyt Suomessa! Tilaa hintaan 6,99 € / kuukausi tai 69,99 € / vuosi