The Matrix Resurrections -tuottaja paljastaa: “Neljäs Matrix olisi tehty ilman Wachowskejakin”

29.12.2021 13:44 | Muropaketin toimitus

The Matrix Resurrections -elokuvan ohjasi Lana Wachowski. Hänen siskonsa Lilly Wachowski jättäytyi neljännestä elokuvasta pois.

Uusi The Matrix Resurrections julkaistiin jouluviikolla, mutta sen menestys lippukassoilla ei ole ollut aivan odotetun kaltainen. Yhdysvalloissa elokuvateattereiden kanssa samaan aikaan HBO Maxissa julkaistu elokuva on ollut taloudellisella mittapuulla floppi.

Elokuvan tuottajana ja Wachowskien kanssa jo alkuperäisen trilogian aikaan työskennellyt James McTeigue kuitenkin paljastaa Colliderin haastattelussa, että neljäs Matrix olisi tehty joka tapauksessa. Myös ilman Wachowskeja – aivan kuin mihin elokuvankin dialogissa humoristisesti viitataan.

McTeiguen mukaan oli vain ajan kysymys, milloin uusi Matrix-elokuva olisi laitettu tulille: “Ainahan niistä keskustellaan, kun kyseessä on mahdollisesti rahaa tienaava franchise.”

“En sanoisi, että kyse olisi pelkästään taloudellisista mahdollisuuksista, mutta kyllä, erilaisia versioita oli olemassa, mutta sopivaa ei ollut vielä löytynyt. Kun Lana sitten tuli paikalle ja kertoi, että hän olisi kiinnostunut tekemään uuden elokuvan, tietenkin he lähtivät mukaan sen elokuvantekijän mukaan, josta koko Matrix oli lähtöisin”, McTeigue selittää.

Wachowski jo aiemmin tyrmäsi huhut jatko-osasta tai uudesta trilogiasta. McTeigue on samoilla linjoilla.

“Emme suunnittele esiosaa, emme jatko-osaa, emmekä uutta trilogiaa.”

LUE MYÖS: Arvostelu | The Matrix Resurrections on tylsä metaelokuva, joka paasaa 148 minuuttia nykymaailman epäkohdista

Muropaketin uusimmat