Uusimmat

The Nightmare Before Christmas -ohjaajaa kaduttaa: “Tim Burtonin irtileikattu pää olisi pitänyt ottaa mukaan elokuvaan”

29.10.2018 11:38 Muropaketin toimitus

 

The Nightmare Before Christmas -elokuva täyttää jo 25 vuotta.

The Nightmare Before Christmas -animaation ohjaaja Henry Selick muistelee menneitä THR:n pitkässä artikkelissa, jossa hän kertoo muun muassa katuvansa sitä, ettei lopulliseen versioon päätynyt kohtausta jossa nähdään Tim Burtonin irtopää.

– Elokuvassa on kohtaus, jossa Halloween-kaupungin asukkaat nauttivat erilaisista talviurheilulajeista ja näemme vampyyrien pelaavan jääkiekkoa. Alun perin pelivälineenä oli Tim Burtonin irtileikattu pää. Joku tuottajista totesi minulle, ettei Tim varmaan pidä moisesta, joten muutin kohtausta. Nyt tunnen itseni tyhmäksi, sillä eihän minun olisi tarvinnut kuin kysyä hänen mielipidettään, Selick selittää.

– Se oli yksi kohtauksista jonka kuvasimme uusiksi. En tiedä onko alkuperäistä versiota enää olemassa, mutta haluaisin laittaa irtopään takaisin elokuvaan ja uskon että Tim rakastaisi sitä, hän jatkaa.

Ohjaaja Selick vaikuttaa olevan vähän pihalla omasta elokuvastaan ja sen dvd- ja Blu-ray-julkaisuiden sisältämästä materiaalista.

Burtonin irtopää -kohtaus kuulosti sen verran tutulta, että päädyimme tonkimaan leffahyllyä ja valmis kohtaus löytyy kommenttiraidan kera ainakin vuonna 2003 julkaistulta Collectors Edition dvd:ltä ja todennäköisesti myös saman version Blu-ray-julkaisuilta.

Tässä koko pätkä: