The Walking Dead avautui vaikeasta nuoruudestaan – Uhkaili 14-vuotiaana vanhempaa tyttöä veitsellä

06.10.2020 19:00 Muropaketin toimitus

Näyttelijä Samantha Morton varttui nuoruutensa lastenkodissa ja joutui syytetyksi murhayrityksestä 14-vuotiaana.

Viime aikoina The Walking Dead -sarjan Alphana tunnettu brittinäyttelijä Samantha Morton on avautunut vaikeasta nuoruudestaan. Yahoon uutisen mukaan Morton vietti nuoruutensa lastenkodissa, missä 14-vuotiaana päätyi uhkaamaan vanhempaa tyttöä veitsellä.

Toinen tyttö oli kiusannut huomattavasti nuorempaa poikaa, mistä huumeiden vaikutuksen alla ollut Morton oli kimpaantunut ja uhannut viestä heiluttaen tappaa kiusaajan – kuitenkaan lopulta koskematta tähän. Hänet kuitenkin tuomittiin kolmeksi päiväksi aikuisille tarkoitettuun eristysselliin.

Morton kertoo olevansa tapauksesta edelleen pahoillaan, mutta laittaa osasyyn lastensuojelun niskoille.

“Olen äärettömän pahoillani. Mutta ei se ollut itsepuolustusta. Olin vihainen systeemille”, Morton kertoo. “Kukaan ei huolehtinyt meistä kunnolla. Kapinoimme muun muassa sitä vastaan, että jääkaapit lukittiin yöksi. Emme olleet turvassa.”

Morton on vaikeasta lapsuudestaan huolimatta noussut palkituksi näyttelijäksi. Hän on ollut Oscar-ehdolla kahdesti (Sweet and Lowdown vuonna 2000 ja In America vuonna 2004), ja voittanut muun muassa Golden Globen ja BAFTA:n.