The Witch -ohjaajan odotetun The Lighthouse -kauhuelokuvan traileri julkaistiin viimeinkin

31.07.2019 17:01 | Muropaketin toimitus

Cannesissa ensi-iltansa saanut The Lighthouse on kerännyt vain ylistäviä arvioita.

A24 on vihdoinkin julkaissut ensimmäisen trailerin ja julisteen odotetusta The Lighthouse -elokuvasta.

The Witch -elokuvan ohjaajana tunnetun Robert Eggersin The Lighthouse -kauhuleffa sai maailmanensi-iltansa jo toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla, jossa sen nähneet kriitikot ylistivät leffan maasta taivaisiin.

Metacriticin kriitikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 91 / 100 ja Rotten Tomatoes -sivuston mukaan näkemästään on pitänyt huimat 98 prosenttia.

Mukavan kahjolta vaikuttavan elokuvan pääosissa nähdään Willem Dafoe ja Robert Pattinson. 1890-luvulle sijoittuvan The Lighthousen käsikirjoituksesta vastaa ohjaaja yhdessä Max Eggersin kanssa. Elokuva on kuvattu 35 millimimetrin filmille käyttäen 1920- ja 1940-luvuilta peräisin olevia kameroita ja tekniikkaa.

The Lighthouse saapuu Yhdysvalloissa teattereihin 18. lokakuuta. Suomen mahdollinen ensi-ilta ei ole vielä selvillä, mutta toivotaan leffan pääsevän täälläkin laajempaan levitykseen.

Edit: toisin kuin on kerrottu, niin elokuva on kuvattu modernilla Panaflex Millennium XL2 -kameralla. Vain käytetyt linssit olivat vintagea mukailevia.