UUSIMMAT

The Witch vai The VVitch? 2010-luvun parhaisiin kauhuelokuviin kuuluvan noitatarinan ohjaaja kertoi, miten hän itse nimen kirjoittaa

07.11.2019 07:59 | Muropaketin toimitus

Robert Eggersin uusi ylistetty The Lighthouse -kauhuelokuva saa ensi-iltansa reilun viikon kuluttua.

Nyt ollaan tärkeiden asioiden äärellä. Robert Eggersin vuoden 2016 debyyttiohjaus The Witch on ehdottomasti yksi viime vuosien parhaista kauhuelokuvista, mutta sen fanit ovat kiistelleet sen oikeasta kirjoitusasusta aina siitä asti kun elokuvan ensimmäinen juliste logoineen julkaistiin tyylitellyn V-kirjaimen kanssa, eli “The VVitch“.

Nyt asiaan on tullut selvyys, sillä vieraillessaan Shock Waves -podcastissa promoamassa uutta The Lighthouse -kauhuelokuvaansa Eggers kertoi itse kirjoittavansa The Witch, koska niin se myös lausutaan.

– The VVitch on peräisin 1640-luvun noitapamfletista. Käsittääkseni painotalo halusi säästää rahaa, eikä heillä ollut lainkaan käytössään w-kirjasinta. Se oli vain hienon näköinen ja siksi tahdoin sitä käytettävän, Eggers sanoo.

Ohjaajan maasta taivaisiin ylistetty, Robert Pattinsonin ja Willem Dafoen tähdittämä The Lighthouse saapuu Suomessa laajempaan levitykseen ensi viikon perjantaina 15. marraskuuta. Suomen ensi-iltansa elokuva sai jo syyskussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla.

Muropaketin The Lighthouse -arvio ilmestyy alkuviikosta.

Muropaketin uusimmat