Thor-elokuvista tutun Tom Hiddlestonin vampyyridraama saadaan Suomeen yllättävällä tavalla

04.02.2014 21:10 | Muropaketin toimitus

Only Lovers Left Alive

Jim Jarmuschin ohjaama ja käsikirjoittama vampyyrielokuva Only Lovers Left Alive saapuu vastoin ennakkotietoja sittenkin Suomeen. Ensi-ilta on 21. maaliskuuta.

Kuten ohjaajan nimestä voi päätellä, Only Lovers Left Alive poikkeaa tuntuvasti True Bloodin ja Twilightin kaltaisista hömppätarinoista. Sen virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

Tuhoutuneen Detroitin ja eksoottisen Tangerin romanttisissa maisemissa elävät vuosisatoja vanhat vampyyrit Adam ja Eve. Pariskunta on pitänyt yhtä jo ikuisuuden, eläen niin yhdessä kuin erilläänkin, mutta aina toisiaan ikävöiden ja rakastaen. Eve kuulee Adamin masennuksesta ja matkustaa Detroitiin tapaamaan rakastettuaan. Noiden kahden idyllin sekoittaa pian Even nuorempi sisar Ava, jonka harkitsemattomien tekojen vuoksi kaikkien kolmen on pian paettava.”

Pääosia elokuvassa esittävät kahdesta Thorista ja The Avengersista tutun Tom Hiddlestonin lisäksi Tilda Swinton, John Hurt, Mia Wasikowska, Anton Yelchin ja Jeffrey Wright.

Only Lovers Left Alive saapuu Suomeen poikkeuksellisella tavalla. Maahantuonnista nimittäin vastaa kuusankoskelainen Kuusan Kino Ky, jolla ei ole aiheesta aikaisempaa kokemusta. Oopperan ja muun vaihtoehtoisen ohjelmiston parissa on kyllä ehditty jo kokeilla siipiä.

”Kyseessä on meidän ensimmäinen ihka oikea elokuva tällä saralla. Henkilökunta marmatti yhtä kurkkua että elokuva, jota kovin oli odotettu ei nähtävästi tule Suomeen ollenkaan. Otin sitten yhteyttä Only Lovers Left Aliven oikeudet ostaneeseen ruotsalaiseen firmaan ja esitin idean molemminpuolisesta hyödystä ja kengännarubudjetin amatöörilevityksestä”, Elise Brandt kertoi Dome.fi:lle tänään. 

Ruotsissa arvostettiin Kuusan Kinon intoa ja näin syntyi sopimus elokuvan tuomisesta myös Suomeen. Muut alan toimijat eivät olleet meillä Only Lovers Left Alivesta kiinnostuneita, vaikka etenkin Jim Jarmuschilta ja Tom Hiddlestonilta vakiintunut fanikunta löytyykin.

Only Lovers Left Aliven tuominen Suomeen on ollut Elise Brandtin mukaan mielenkiintoinen kokemus.

”Tässä sitä tusataan. Julisteet on jo saatu, traileri on tekstitetty ja itse leffa myös. Ensi-iltateattereita on nyt 15, ja perässä tulee neljä muuta myöhemmillä viikoilla. Kaikki mitä vain voi tehdä itse, halvalla tai ilmaiseksi, on elokuvan eteen tehty. Joistakin asioista joutuu kyllä kaivamaan kuvetta niin kuin kaikki muutkin levittäjät. Joka päivä opitaan uutta, ja alan yhteistyöhenki on kyllä aivan hurja”, Brandt kiittelee.

Only Lovers Left Aliven suomalaissivu Facebookissa

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o Traileri: Tom ”Loki” Hiddleston esittää eteeristä vampyyria Only Lovers Left Alivessa 4.11.2013

Teksti: Tatu Junni