Tiesitkö että Ilmestyskirja. Nyt -elokuvassa on kohtaus, jossa Martin Sheen vuotaa oikeasti verta? “Anelin että ohjaaja jatkaisi kuvaamista”

11.08.2020 13:40 | Muropaketin toimitus

Näyttelijä Martin Sheen täytti eilen 80 vuotta. Syntymäpäivänsä kunniaksi hän muisteli Francis Ford Coppolan ohjaamaa elokuvaa Ilmestyskirja. Nyt.

The Hollywood Reporterin julkaisemassa haastattelussa eilen 80 vuotta täyttänyt näyttelijä Martin Sheen muistelee Francis Ford Coppolan ohjaaman klassikkoelokuvan Ilmestyskirja. Nyt. kuvauksia 1970-luvulla.

Sheen kertoo loukkaantuneensa kuvauksissa niin pahasti, että hän vuosi verta. Coppola olisi halunnut keskeyttää kuvaamisen ja saada näyttelijänsä paikattavaksi, mutta Sheen vaati ohjaajaa jatkamaan kuvausta. Kyseessä on kohtaus, missä Sheenin esittämä Willard saa hermoromahduksen ja lyö nyrkillä peilin rikki haavoittaen samalla kättään ja pyyhkien verta ympäri kasvojaan.

Sheen kertoo, että kyseinen kohtaus on aito: “Minulla on edelleen siitä arpi”.

“Vuosin aika paljon verta ja Francis yritti lopettaa kohtauksen, mutta anelin häntä jatkamaan kuvaamista. Kaksi kameraa kuvasi tuolloin. Hän sanoi, ettei voisi tehdä niin ja meillä oli sairaanhoitaja odottamassa. Mutta sanoin, että haluan tehdä tämän itse, ja lopulta hän antoi periksi”, Sheen selittää.