Tiesitkö: Marvel Studiosin pomo pelasti Wolverinen hiukset vuoden 2000 X-Men-elokuvassa

16.11.2019 09:00 | Muropaketin toimitus

Kiitokset kuuluvat Kevin Feigelle siitä, että vuoden 2000 X-Men-elokuvassa Wolverinella on sarjakuvalle uskolliset hiukset.

Ikonisten sarjakuvahahmojen muuttaminen elokuvamuotoon on aina suuri haaste. Hahmon keskeiset piirteet pitää saada säilytettyä, mutta ymmärrettävästi ulkonäköön on usein pakko tehdä muutoksia.

Hugh Jackman paljastui täydelliseksi Wolverine-roolitukseksi vuonna 2000 julkaistussa X-Men-elokuvassa. Mutta meinasi käydä niin, että sarjakuvissa hahmon tavaramerkkinä nähtävä hiustyyli olisikin muutettu muuksi. Tuolloin vielä nuorena tuottajana mukana ollut, nykyisin Marvel Studiosin pomona toimiva Kevin Feige sai kuitenkin alkuperäisen ulkonäön säilytettyä.

The Hollywood Reporterin podcastissa Feige kommentoi hahmon hiuksia:

“Ensimmäisenä päivänä hänen [Jackman] hiuksensa… eivät olleet Wolverine-hiukset. Myöhemmissä elokuvissa sillä ei ole niin suurta väliä koska Hugh Jackman oli Wolverine. Sama juttu kuin ensimmäisessä Thor-elokuvassa. Halusimme että Chris Hemsworthilla on siinä pitkä, vaalea tukka. Ragnarokiin mennessä Hemsworth oli Thor ja leikkasimme hänen tukkansa, eikä sillä ollut enää väliä”, Feige selittää.