Tiesitkö: Tämän Batman-pahiksen näyttelijä oli aluksi ehdolla Batmanin rooliin: “Oli tosin päivänselvää että Christian Bale saa roolin”

14.03.2020 20:02 | Muropaketin toimitus

Hiljainen paikka osa 2 -elokuvassa näyttelevä Cillian Murphy esitti Christopher Nolanin Batman-elokuvissa Scarecrow-pahista. Hän tosin haki myös Batmanin rooliin.

Irlantilaisnäyttelijä Cillian Murphy on tullut viime vuosina erityisesti tunnetuksi pääroolista historiallisessa rikossarjassa Peaky Blinders. Seuraavaksi hänet nähdään Emily Bluntin rinnalla Hiljainen paikka -kauhuelokuvan jatko-osassa – kunhan se vihdoin julkaistaan. Elokuvan ensi-iltaahan jouduttiin siirtämään koronaviruksen vuoksi.

Christopher Nolanin Yön ritari -elokuvissa Murphy esitti tohtori Jonathan Cranea, joka tunnetaan myös pahiksena nimeltä Scarecrow. Seth Meyersin keskusteluohjelmassa vieraana ollut näyttelijä kuitenkin paljasti, että hän haki aikoinaan myös itsensä Batmanin rooliin.

“En tosin koskaan uskonut, että saisin roolin. Oli ihan selvää että Christian Balesta tulee Batman, hän oli niin mahtava roolissa ja Bruce Waynena. Mutta sain kokeilla ylleni – muistelen että se oli Val Kilmerin asu – Batmanin pukua, mitä heidän piti kyllä vähän muokata. Mutta se on jännä tunne, kun laittaa sen puvun päälle ja Batmanin naamion, ja automaattisesti oma ääni madaltuu. Batmania ei vaan voi tehdä muuten”, Murphy selittää.

Katso koko haastattelu tästä videosta: