Tiesitkö: USA:ssa on yhä miljoonia ihmisiä, jotka vuokraavat Netflixiltä elokuvia kirjekuoressa

16.04.2019 21:03 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain syrjäseuduilla ei ole tarpeeksi hyviä nettiyhteyksiä suoratoistolle ja miljoonat ihmiset luottavat edelleen dvd-vuokraukseen.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 1998 Netflix toimitti asiakkailleen elokuvia punaisissa kirjekuorissa. CNN:n uutisen mukaan peräti 2,7 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa tilaa yhä edelleen elokuvansa tässä muodossa postiluukusta.

Suoratoistopalveluna Netflix vaatii hyvän nettiyhteyden toimiakseen kunnolla. Arvioiden mukaan Netflixin käyttö vie jopa 15 % kaikesta Yhdysvalloissa käytetystä kaistasta. Kaikkialla syrjäseuduilla laajakaistaa ei ole saatavilla, minkä vuoksi näiden alueiden asukkaat hankkivat elokuvansa Netflixiltä katsottavaksi dvd-muodossa.

Netflixin mukaan syrjäseutujen asukkaat tai vanhukset eivät kuitenkaan ole ainoa asiakasryhmä, joka edelleen tilaa punaisia kirjekuoria. Tilaajien keskeiset alueet sijaitsevat nimittäin rannikoilla – San Franciscon ja New Yorkin alueilla.

Joidenkin tutkimusten mukaan Netflixin dvd-valikoima olisi huomattavasti suurempi kuin sen striimattava valikoima, minkä vuoksi osa asiakkaista haluaa pysytellä dvd-versioissa. Lisäksi suoratoistopalveluiden keskittyessä tv-sarjoihin elokuvien ystävät tuntevat jäävänsä ulkopuolelle.

Suoratoistopalveluista puuttuu edelleenkin yksi paikka, jossa olisi tarjolla kaikki sisältö. Striimauksen maailma pirstaloituu tulevaisuudessa lisää uusien tekijöiden, kuten Disney+:n, tullessa markkinoille. Hinta kasvaa, kun asiakas joutuu hankkimaan useita kuukausimaksullisia palveluita.

Dvd-Netflixin kuukausimaksu Yhdysvalloissa alkaa 7,99 dollarista kuukaudessa.

Yksi syy Netflixin lähes kolmen miljoonan dvd-asiakkaan määrään ovat myös ne asiakkaat, jotka eivät ole tilanneet palvelusta mitään aikoihin. Osa heistä on oletettavasti unohtanut, että heillä on kyseinen palvelu olemassa.

Muropaketin uusimmat