Uusimmat

Ohjaaja Timo Vuorensolan vinkit: Katso nämä viisi elokuvaa Iron Sky The Coming Racen ensi-iltaa odottaessa

03.11.2018 10:02 Helinä Laajalahti

Pitkään odotettu jatko-osa, Iron Sky The Coming Race, saa maailmanensi-iltansa Suomessa 16. tammikuuta. Tieteisseikkailun ohjaaja Timo Vuorensola antoi Muropaketille omat vinkkinsä, mitä elokuvia kannattaisi katsoa sitä odotellessa.

Muropaketti tapasi Iron Sky -ohjaaja Timo Vuorensolan Saksan Stuttgartissa, missä ohjaaja oli antamassa viime hetken kommenttejaan elokuvan tehosteista vastaavalle Pixomondolle. Kysyimme oluttuopin äärellä Vuorensolalta leffavinkkejä, mitä tämä suosittelisi katsastamaan Iron Sky The Coming Racen ensi-iltaa odotellessa.

Indiana Jones -maraton. Se on ihan ehdoton. Jättäisin tosin ehkä sen Kingdom of the Crystal Skullin pois, jos haluaa pitää itsensä hyväntuulisena.”

Steven Spielbergin seikkailuelokuvia Vuorensola pitää oman elokuvaherätyksensä lähteenä.

“Suosittelen myös palaamaan hyvien scifi-pätkien pariin. Kannattaa katsoa esimerkiksi Steven Spielbergin elokuvia, niitä jotka lapsena toivat ilon ja ennennäkemättömän kokemisen tunteen. Sellaisia kuin esimerkiksi Jurassic Parkit. Ja E.T., se palauttaa uskon.”

Kun David Lynch -faniksi tunnustautuva Vuorensola paljastaa vasemmassa olkavarressaan olevan Lynch-tatuoinnin, ei seuraava suosittelu tule yllätyksenä.

“Sitten suosittelen aina Twin Peaks: Fire Walk With Me:tä. Jospa joskus joku tajuaa leffan yhtä syvällisesti kuin minä. Se nyt ei tietenkään liity mitenkään Iron Skyhin. Pidän siitä siksi, että koska musiikkikappaleet ja muu taideteokset saavat olla monimutkaisia ja vaikeaselkoisia, niin miksi elokuvan pitäisi olla selitettävissä? Se on sellainen enemmänkin abstrakti maalaus.”

Viides vinkki on monille suomalaisille elokuvankatsojille varmasti harvinaisempi tuttavuus. Kyseessä on intialainen, Rajkumar Hiranin ohjaama ja käsikirjoittama scifi-komedia maapallolle tulleesta alienista, joka menettää kommunikaatioyhteydet avaruusalukselleen ja päätyy tutkiskelemaan ihmisiä ja erityisesti uskonnon merkitystä ihmisille.

“Intialainen elokuva nimeltä PK. Siinä on hienoa pohdiskelua, sitä samaa mitä nähdään myös Iron Skyssa. Uskonnoista ja historiasta ja ihmisistä, se on ihan hauska.”

Iron Sky The Coming Race saa ensi-iltansa 16. tammikuuta 2019.

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat