Titanic teki Kate Winsletistä maailmankuulun, mutta hinta oli kova – “En todellakaan ollut valmis sellaiseen”

18.01.2021 14:00 | Muropaketin toimitus

Kate Winslet sai uransa toisen Oscar-ehdokkuuden James Cameronin suurelokuvasta Titanic.

James Cameronin vuonna 1997 ohjaama Titanic sinetöi Kate Winsletin paikan keskeisten Hollywood-näyttelijöiden joukossa. Rooli uppoavalta laivalta pelastuneena Rosena toi nuorelle Winsletille myös uransa toisen Oscar-ehdokkuuden – ensimmäinen oli tullut vuotta aiemmin Jane Austen -filmatisoinnista Järki ja tunteet.

Tuoreessa haastattelussa (Cinemablendin kautta) Winslet kuitenkin kertoo Titanic-kuuluisuuden tuoneen mukanaan myös kirouksen. Hän nimittäin joutui omien sanojensa mukaan median kiusaamaksi, eikä kokenut olevansa tuolloin sellaiseen valmis.

“Siinä oli yhdestä päivästä toiseen eroa kuin yöllä ja päivällä. Jouduin henkilökohtaisen, fyysisen tarkastelun kohteeksi. Minua kritisoitiin paljon ja brittimedia oli melko töykeä minua kohtaan. Jos rehellisiä ollaan niin koin itseni kiusatuksi. Muistan ajatelleeni, että tämä on aivan kauheaa ja toivon, että tämä menee ohi. Totta kai se meni ohi, mutta huomasin ajattelevani, että jos tätä tarkoittaa olla kuuluisa, en ole todellakaan valmis olemaan kuuluisa”, Winslet kertoo.