Tom Cruise ja Mission: Impossible -elokuvasarja ovat ison kiitoksen velkaa Star Trekille

25.05.2020 18:00 | Muropaketin toimitus

John Woon ohjaaman, vuonna 2000 julkaistun Mission: Impossible 2:n käsikirjoituksen tohtoroivat Star Trek -kynäilijät Ronald D. Moore ja Brannon Braga.

John Woon ohjaama Mission: Impossible 2 julkaistiin 20 vuotta sitten toukokuussa. Elokuvan tuotanto oli kuitenkin jumissa sen alkuperäisen ohjaajan, Oliver Stonen, ja silloisten käsikirjoittajien käsissä. Niinpä elokuvan tähti ja tuottajana toiminut Tom Cruise sekä hänen tuottajakumppaninsa Paula Wagner pyysivät Ronald D. Moorea ja Brannon Bragaa laittamaan käsikirjoitusta kuntoon.

Moore ja Braga olivat tuolloin ansiokkaasti työstäneet Star Trek: First Contact -elokuvan käsikirjoituksen tv-sarjan pohjalta, minkä vuoksi he nousivat myös Cruisen ja Wagnerin tutkaan. The Hollywood Reporterin pitkässä haastattelussa Moore kertoo tuosta tuotantovaiheesta.

“Se oli ymmärrettävästi meille iso mahdollisuus, ja hyvin hauska sellainen, mennä tästä mahtavasta, uramme käynnistäneestä Star Trek -kokemuksesta työskentelemään yhdessä Tom Cruisen kanssa”, Moore kertoo.

“Tapasimme Tomin joka päivä jotain kuukauden ajan. Hengasimme yhdessä ja työstimme tarinaa. Se oli villiä. Kun nyt katson sitä taaksepäin, se oli todella coolia mitä teimme. Pidimme hänestä kovasti, hän on mahtava tyyppi”, hän kuvailee tilannetta.

Lopullisessa elokuvassa varsinaisen käsikirjoittajan krediitti on annettu Robert Townelle, Moore ja Braga on sijoitettu “story by” -nimikkeen alle. Heidän käsistään on kuitenkin lähtenyt esimerkiksi elokuvan alkukohtaus, missä Ethan Hunt roikkuu kallionseinämällä. Kyseinen kohtaus toimikin franchisen elokuva kerrallaan huikeammaksi käyvien, Cruisen itsensä tekemien stunttien lähtökohtana.