Top 10 -lista elokuvista, jotka ihmiset useimmiten teeskentelevät nähneensä

26.04.2011 08:55 | Muropaketin toimitus

Tietyt elokuvat kuuluvat yleissivistykseen, ja niinpä moni ei halua myöntää, ettei ole koskaan jaksanut katsoa vaikkapa tylsää Casablancaa tai nuhjuista Taksikuskia. Videovuokrauspalvelu LOVEFiLM on tehnyt tutkimuksen siitä, mitkä elokuvat sen asiakkaat useimmiten teeskentelevät nähneensä.

Tutkimus ei ole tieteellisesti mitenkään pätevä ja se keskittyy vain Iso-Britannian asukkaisiin. Lista on silti uskottava – vai montako näistä sinä olet oikeasti nähnyt?

1. Kummisetä
2. Casablanca
3. Taksikuski
4. Avaruusseikkailu 2001
5. Reservoir Dogs
6. This Is Spinal Tap
7. Ilmestyskirja. Nyt
8. Goodfellas
9. Blade Runner
10. Suuri pakoretki

Keskustelu

Näkemättä:
Casablanca
This is spinal tap
Suuri pakoretki.
Noista omistankin loput dvd:llä, jopa tuon Casablancan.

Nähty:
1. Kummisetä
4. Avaruusseikkailu 2001
6. This Is Spinal Tap
7. Ilmestyskirja. Nyt
8. Goodfellas
9. Blade Runner

Ja noista 1,4,7 kattottu vähintään 2 kertaa, 9 uusintakierros listalla.

näkemättä:
2. Casablanca (tämän nähny osittain)
3. Taksikuski
5. Reservoir Dogs
10. Suuri pakoretki

Suuri pakoretki kai esitetään Britanniassa joka joulu, joten vähän sama kuin suomalainen ei olisi nähnyt Tuntematonta sotilasta. No, totuuden nimissä katsoin Tuntemattoman aivan kersana enkä mitään muistanut., Nyt 20v myöhemmin vasta uusiksi.

Olen nähny noista vain Blade Runnerin ja seki oli hemmetin iso pettymys.

Puolet nähntynä. 1, 2, 6, 7 ja 8 näkemättä. Reduxin voisi sinisenä ostaa mikäli tulisi vastaan.

Reservoir dogsin, Goodfellasin ja Bladerunnerin olen nähnyt. Suuri Pakoretki on digiboksissa nauhalla kattomatta. Avaruusseikkailu 2001:tä olen kaksi kertaa yrittänyt katsoa ja molemmilla kerroilla nukahtanut jo siinä apina kohdassa. Tylsin leffa ikinä.

Mm Blade Runner, Godfather, Casablanca, Avaruusseikkailu 2001, Reservoir Dogs ja Taksikuski nähty.

’This Is Spinal Tap’ oli melkoinen yllätys listalla. Ainoa noista leffoista tosin mikä on ikinä kiinnostanut ja sen myötä tullut nähtyä, ja oli kyllä mahtava. Enkä teeskentele.

puolet olin kattonu. Mikä on mielestäni varsin hyvin, kun ottaa huomioon että olen katsonut tasan 490 elokuvaa.

Suuri Pakoretki tuli tsiikattua talvella kun Bronsonin leffot tuli metsästettyä. En nyt äkkiä olisi laittanut kyseistä leffaa top-10 jotka pitäisi katsoa, mutta makuja on monia. Casablanca ja This Is Spinal Tap on itsellä katsomatta tai sanotaanko ettei ole suurempaa muistikuvaa noista leffoista. Muut on tuttuja ja katsomisen arvoisia useampaankin kertaan.

This is Spinal Tap näkemättä, muut nähtynä. Otsikon perusteella ajattelin että kyse on vanhoista klassikoista tyyliin Orson Wellesin leffat kuten Citizen Kane, 30-luvun hitit kuten Metropolis ja ehkä joitain jopa 50-luvun leffoja… Mutta tuossahan on puolet aivan tuollaista populäärikamaa! Jos joku ei ole näistä edes puolia nähnyt, ainakaan ei voi väittää olevansa minkään sortin leffaharrastaja.

Joo kyllä joskus nuoruudessa on tullu noi kaikki katottua. En kyllä siis muista tai osaa kertoo mitä yhessäkään tapahtu mutta kato ei voi muistaa ku siitä on niin kauan aikaa…

Kirjoista sanotaan että klassikko on teos, jota kaikki kehuvat mutta kukaan ei ole lukenut.

Suuri pakoretki ja Goodfellas näkemättä, joskin jälkimmäinen katsotaan vielä tämän vuoden puolella. Olen viime vuosina enemmän tai vähemmän systemaattisesti katsonut joitakin klassikoita, mutta ilman sitäkin ainakin viisi noista olisi nähtynä.

Suuri pakoretki on itselläkin ainoa… Yleissivistykseenhän nuo muut kuuluvat…

Näytä kaikki kommentit

Kaikki nähty, Suuri Pakoretki viimeisimpinä, kannattaa muuten katsoa, leffa täynnä staroja, McQueen, Bronson etc.

Muropaketin uusimmat