Toukokuun uutuudet HBO Nordicilla: ydinvoimalaonnettomuudesta kertova Chernobyl, Daniel Radcliffen uusi sarja, Game of Thronesin making of…

01.05.2019 20:03 | Muropaketin toimitus

Toukokuussa HBO Nordicilla alkaa muun muassa kiinnostava sarja Tsernobylin tuhoisasta ydinvoimalaonnettomuudesta sekä Steve Buscemin ja Daniel Radcliffen tähdittämä komediasarja Miracle Workers. Game of Thronesin jälkimainingeissa julkaistaan Game Of Thrones: The Last Watch, jossa kurkistetaan menestyssarjan kulissien taakse.

On Tour With Asperger’s Are Us – 1. toukokuuta alkaen
Duplassin veljesten Markin ja Jayn tuottama kuusiosainen dokumenttisarja seuraa ensimmäistä autisti-komediaryhmää heidän kiertueellaan. Räjähdyksen partaalla olevassa matkailuautossa matkustava nelihenkinen ryhmä joutuu kovalle koetukselle heidän kuusiviikkoisen matkan aikana. Paineenalla ovat niin ystävyys, huumori kuin kaasutinkin. Ohjelman on ohjannut Alex Lehmann.

Channel Zero: The Dream Door, kausi 4 – 2. toukokuuta
Tämä hermoja raastava poikkeuksellinen antologiasarja kertoo jokaisella kaudellaan yhden omaperäisen kauhutarinan. Tämän kertaisessa tarinassa seurataan juuri avioitunutta Jilliania (Maria Sten) ja Tomia (Brandon Scott), joilla kummallakin on omat salaisuutensa. Kun he löytävät kotinsa kellarista oudon oven, nämä salaisuudet alkavat uhata heidän suhdettaan – ja heidän henkeään.

Chernobyl, kausi 1 – 7. toukokuuta alkaen
Viisiosainen minisarja dramatisoi vuonna 1986 tapahtuneen ydinvoimalaonnettomuuden, joka oli yksi maailman historian pahimmista ihmisen aiheuttamista katastrofeista. Sarjassa seurataan urheita ihmisiä, jotka uhrautuivat yrittäessään pelastaa Euroopan ennennäkemättömältä tuholta ja taistellessaan lisätietojen saamiseksi. Pääosissa nähdään mm. Stellan Skarsgård, Emily Watson, Jared Harris ja Fares Fares. Sarjan on ohjannut ruotsalaisohjaaja Johan Renck. HBO:n ja Skyn yhteistuotantona tehty sarja on kuvattu Liettuassa.

State Of The Union, kausi 1 – 7. toukokuuta alkaen
Avioliittoterapiassa viikoittain käyvä pariskunta Tom (Chris O’Dowd) ja Louise (Rosamund Pike) tapaavat aina ennen seuraavaa terapiaistuntoa läheisessä baarissa sopiakseen tulevan tapaamisen aiheen. Jokaisessa 10-minuuttisessa jaksossa katsojat pääsevät tutustumaan pala palalta tämän toisistaan erkaantuneen pariskunnan elämään sekä mikä heidät aikoinaan yhdisti ja lopulta erotti. Kymmenestä lyhytjaksosta koostuvan sarjan on ohjannut Stephen Frears ja kirjoittanut Nick Hornby. Jaksot julkaistaan kahden jakson erissä 7.-11.5.

Foster – 8. toukokuuta
Paljastava dokumentti sijaishoidossa olevista lapsista ja nuorista. Joka kahdeksas alle 18-vuotiaasta amerikkalaislapsesta kärsii raportoidusti laiminlyönnistä tai muusta heihin kohdistuvasta pahoinpitelystä, ja luvut jatkavat kasvuaan. Foster-dokumentissa päästään ensikäden tietojen ääreen seuraamaan usein väärinymmärrysten kohteena olevaa lastensuojelua Los Angelesin lasten- ja perhepalveluvirastossa. Dokumentti tarjoaa realistisen näkökulman yhteiskunnan tukea tarvitsevaan tärkeään aiheeseen. Dokumentin ovat tuottaneet Deborah Oppenheimer ja käsikirjoittaja-ohjaaja Mark Jonathan Harris.

Miracle Workers, kausi 1 – 9. toukokuuta alkaen
Heaven Inc. -nimiseen yhtiöön sijoittuvassa komediasarjassa seurataan Maan tuhoamista suunnittelevaa Jumalaa ja hänen kahta enkeliään, jotka yrittävät saada pomonsa luopumaan aikeestaan. He lyövät vetoa Jumalan kanssa, että pystyvät vielä poistamaan mahdottomimman ihmeensä: auttaa kahta ihmistä rakastumaan. Pääosissa Steve Buscemi ja Daniel Radcliffe.

My Dad Wrote A Porno – 12. toukokuuta
Samannimisessä podcastissä Jamie Morton lukee otteita Belinda Blinkedin eroottisesta kirjasarjasta, jonka itseasiassa hänen isänsä on kirjoittanut nimimerkillä Rocky Flintstone. Jamien kanssa lähetyksissä ovat hänen ratkiriemukkaita kommentteja tarjoilevat ystävänsä James Cooper ja Alice Levine. Kolmikko tuo nyt Rockyn pahamaineiseen ”Lost Chapteriin” perustuvan ja kriitikoiden ylistämän maailmankuulun menestysesityksensä televisioon.

What’s My Name | Muhammad Ali – 15. toukokuuta
Kaksiosainen HBO Sports -dokumentti on ensimmäinen elokuvapituinen HBO-tuotanto SpringHill Entertainmentiltä, jossa vastaavina tuottajina toimivat LeBron James ja Maverick Carter yhdessä arvostetun elokuvaohjaaja Antoine Fuquan kanssa. Dokumenttisarjassa perehdytään Alin kohtaamiin haasteisiin, yhteenottoihin, paluistaan kehään sekä voitoistaan hänen omalla äänellään. Ohjelma antaa intiimin henkilökuvan miehestä, joka oli toivon ja ymmärryksen symboli sorretuille ihmisille ympäri maailmaa.

Curfew, kausi 1 – 15. toukokuuta
Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa sarjassa Maan valtaa tuntematonta alkuperää oleva pysäyttämätön virus. Jotta väestöä voitaisiin suojella vallitsevalta virukselta, totalitaarinen hallitus asettaa ulkonaliikkumiskiellon, jossa jokainen klo 19.00-07.00 välillä liikkunut henkilö joutuu karanteeniin, ellei jopa pahempaan. Sarjassa seurataan kahta onnekasta ryhmää, joille tarjotaan mahdollisuutta kilpailla laittomassa tuhannen kilometrin pituisessa katukilpailussa, jossa maalilinja päättyy lopulliseen palkintoon – turvapaikkaan.

Years And Years, kausi 1 – 22. toukokuuta alkaen
Kuusiosainen draamasarja tarjoaa fiktiivisen version 15 vuoden aikana tapahtuneista ajankohtaisista tapahtumista manchesterilaisen Lyonin perheen silmin. Kaikki mitä pelkäämme, ja kaikki mitä toivomme, tapahtuu tämän tiiviin perheen ympärillä. Mahdollisesti suurin uhka heidän hyvinvoinnilleen on kuitenkin kansanedustaja Vivienne Rook (Emma Thompson). Perheen on vain luovittava jokapäiväisissä toiveissaan ja peloissaan tietäen, ettei yksi tavallinen perhe voisi koskaan muuttaa maailmaa. Vai voisivatko he? Muissa pääosissa nähdään Jessica Hynes, Rory Kinnear, Ruth Madeley, T’Nia Miller, Anne Reid ja Russell Tovey. Sarjan on luonut Russel T. Davis. Ensi-iltapäivänä saataville tulee kaksi ensimmäistä jaksoa ja loput jakso/viikko.

Game Of Thrones: The Last Watch – 27. toukokuuta
Vuoden ajan brittiläinen elokuvantekijä Jeanie Finlay oli mukana menestyssarja Game of Thronesin kuvauksissa seuraten sarjan kunnianhimoisimman ja monimutkaisimman tuotantokauden tekoa. Ohjelma on tiivis ja intiimi yhteenveto tuotannosta, jossa seurataan tuotantotiimin ja näyttelijöiden työskentelyä ääriolosuhteissa taistellen niin säätä, aikatauluja kuin tiedonhaluisia faneja vastaan. Dokumentti on paljon muuta kuin ”making of” -dokumentti. Se on älykkään lämpimästi kerrottu, hauska ja sydäntä särkevä tarina katkeransuloisesta ilosta olla mukana luomassa täysin omaa maailmaa – ja jättää sille hyvästit.

Running With Beto – 29. toukokuuta
David Modiglianin dokumentti seuraa demokraattien kongressijäsenen Beto O’Rourken ilmiömäistä nousua tuntemattomuudesta kansalliseksi poliittiseksi sensaatioksi. Modigliani soluttautui vuoden ajaksi mukaan kampanjaan, jossa O’Rourke lähti rohkeasti haastamaan Ted Cruzia päästäkseen Teksasin edustajaksi Yhdysvaltain senaattiin. Dokumentti päästää katsojat lähelle niin O’Rourkea itseään kuin hänen tiivistä perhettään ja politiikan ensikertalaisista koostuvaa kampanjahenkilökuntaansa, jotka menestyksekkäästi loivat uuden tavan tutustuttaa äänestäjät ehdokkaaseensa – yksi maakunta kerrallaan.

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.