Trainspotting-elokuvien pohjalta tehdään tv-sarja – Robert Carlyle paljasti uusia yksityiskohtia

07.12.2021 10:51 | Muropaketin toimitus

Trainspotting-leffojen stoori jatkuu saman nimiseen kirjaan perustuvassa The Blade Artist -tv-sarjassa.

Pari kuukautta sitten paljastettiin Robert Carlylen palaavan Trainspotting-elokuvissa esittämänsä mielipuolisen Francis Begbien rooliin leffojen tarinaa jatkavassa tv-sarjassa nimeltään The Blade Artist, joka perustuu Irvine Welshin saman nimiseen kirjaan. The Blade Artistia ei ole suomennettu.

Vuonna 2016 ilmestynyt The Blade Artist -kirja jatkaa Welshin Trainspotting- ja Porno-romaanien tarinaa ja keskittyy Begbien menneisyyteen ja nykyhetkeen. Sekä kirjassa että sarjassa Trainspottingin tapahtumista on kulunut 25 vuotta ja Begbie asuu Kaliforniassa, jossa hänet tunnetaan nimellä Jim Francis.

Rikollisen on kuitenkin pakko palata Skotlantiin osallistuakseen murhatun poikansa hautajaisiin.

– Sarja on vielä aivan vaiheessa, näillä näkymin 18 kuukauden kuluttua pääsette näkemään mitä Begbielle tapahtuu, Carlyle sanoo Sky Newsin haastattelussa.

Näyttelijä avaa sarjan tarinaa tarkemmin, joka vaikuttaa seuraavan uskollisesti kirjan juonta.

– Begbie on innostunut linnassa istuessaan taiteesta. Hänestä on tullut kuvanveistäjä, joka päätyy naimisiin vankila-aikaisen taideterapeuttinsa kanssa. Moisia juttuja tapahtuu oikeastikin ja paljon. Olen tehnyt taustatyötä asian suhteen, näyttelijä sanoo.

– Eli Begbie asustelee Kaliforniassa vaimon ja lastensa kanssa. Hän on jonkin sortin pikkujulkkis taiteensa ansiosta. Asiat menevät kuitenkin perseelleen aivan kuten kirjassakin, heti ensimmäisen kymmenen sivun jälkeen. Begbien poika on murhattu ja hänen palatessaan Skotlantiin homma lähtee vanhaan tuttuun tyyliin täysin lapasesta, Carlyle jatkaa.

Näyttelijä toimii kuudesta jaksosta koostuvassa sarjassa myös vastaavana tuottajana. Vielä ei ole tiedossa mikä kanava tai suoratoistopalvelu sen esittää. Myös kirjailija Welsh on mukana sarjan tuotannossa.

The Blade Artist -sarjan ensi-ilta ei myöskään ole vielä tiedossa.