UUSIMMAT

Transformers: Tuhon aikakausi on tämän kesä… BOOM! RÄ-TÄ-TÄ-TÄ-TÄ! KA-BOOM!

26.06.2014 09:32 | Aki Lehti

Transformers: Tuhon aikakausiEnsi-ilta: 27.6.2014
Alkuperäisnimi: Transformers: Age of Extinction
Ohjaaja: Michael Bay
Käsikirjoittaja: Ehren Kruger
Pääosissa: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Peter Cullen, John Goodman, Ken Watanabe, Bingbing Li
Pituus: 165 minuuttia
Ikäraja: K12
Idea: Iso robotti, räjähdys, ”rakastan sinua”, räjähdys, takaa-ajo, ammuskelua, räjähdys, ”rakastan sinua”, taloja sortuu, isompi robotti, räjähdys, ammuskelua, takaa-ajo, dinosaurusrobotti ja räjähdys
Arvostelija: Aki Lehti

1/5 tai 5/5

Michael Bay on taas tehnyt ylipitkän lelumainoksen, ja se on parasta ikinä, jos tällaisesta touhusta tykkää.

Vanhassa leffateatterissa on rojua ja Mark Wahlberg. Hänen roolihahmonsa nimi on Cade Yeager, koska Transformers-elokuvassa roolihahmon nimi voi olla Cade Yeager. Mies, jonka nimi on Cade Yeager, on jonkin sortin keksijä. Hän ostaa teatterinpitäjältä puoliromun rekan.

Cade Yeagerilla ei mene hyvin. Velkaa on. Pankki meinaa viedä Yeagerin maatilan. Cade Yeagerilla on myös tytär. Tessa Yeager on 17 vuotta vanha. Hänellä on poikaystävä, josta isi ei tiedä, aivan liian lyhyet farkkusortsit, ruskettuneet pitkät jalat ja piukka pylly. Kun teinipojat näkevät sen pyllyn valkokankaalla, niin housuissa alkaa jöpöttää. Kyllä Michael Bay tietää. Hänelläkin jöpöttää. Wahlbergilla ei sentään jöpötä, onneksi. Hänhän esittää tytön ylisuojelevaa isää. Isää, joka rakastaa tytärtään ja haluaa suojella tätä. Sen tiedän, koska asia kerrotaan elokuvan aikana vähintään 10 kertaa. Elokuvan, joka kestää melkein kolme tuntia.

Cade Yeager fiksaa rekkaa, joka onkin Optimus Prime! Se on Autobotien, eli hyvisrobottien johtaja. Se on vähän mäsänä. Yht’äkkiä se ei enää olekaan mäsänä. CIA haluaa tuhota, vangita ja tappaa kaikki avaruudesta tulleet robotit. Olivat ne sitten Autoboteja tai Decepticoneja. Decepticonit ovat ilkeitä robotteja.

Transformers: Tuhon aikakausi

Hallituksen pyssymiehet hyökkäävät Cade Yeagerin maatilalle. He pakenevet Tessa Yeagerin poikaystävän avustuksella. Sen, josta isi ei tiedä. Isi on vihainen tyttärelleen. Yeager huutaa Yeagerille. Mutta rakastaa tätä. Koska kertoo sen taas. Se poikaystävä on muuten ammatiltaan rallikuski. Hyvä, koska karkuun pitää päästä ja lujaa. Autolla. Armeija on perässä. Ja paha robotti. Se on niitä Decepticoneja, nimeltään Galvatron. Galvatron oli ennen Megatron. Galvatronin on rakentanut mies nimeltään Joshua Joyce. Hän näyttää Steve Jobsilta ja osaa rakentaa Transformereita, eläviä robotteja. Joyce on sellainen hahmo elokuvassa, jolle on kirjoitettu tarina, kasvukertomus. Hänen hahmolleen siis tapahtuu jotain.

Muille hahmoille ei ole kirjoitettu tarinaa.

Cade Yeager suojelee tytärtään. Ja rakastaa häntä. Poikaystävä suojelee ja rakastaa. Tessa Yeagerilla on piukka pylly. Optimus Prime -robotilla on robottikavereita, niitä Autoboteja, Transformereita. Ne taistelevat Decepticonien kanssa, niiden pahojen robottien. Autobotit jeesaavat Cade Yeageria, tytärtä ja poikaystävää ja Cade Yeager, tytär ja poikaystävä jeesaavat niitä. Ammutaan paljon. Lyödään isolla miekalla. Tuhotaan pilvenpiirtäjiä. Räjäytetään auto. Räjäytetään talo. Räjäytetään robotti. Räjäytetään pommi. Räjäytetään ihan helvetin iso pommi. Räjäytetään mitä tahansa. Näytetään suurin räjähdys ikinä missään elokuvassa.

Transformers: Tuhon aikakausi

Ohjaaja Baylla jöpöttää taas. Hän tietää miten räjäytetään. Räjähtääkö hänellä housuissa kun räjähtää? Luultavasti.

Cade Yeager suojelee ja rakastaa tytärtään. He selviävät tukalasta tilanteesta. Robotit taistelevat ja kaikkialla räjähtelee. Elokuva on kestänyt vähän päälle tunnin. Räjähdys. Robotti. Rakkautta. Transformer, Yeager ja toinen Yeager. Se jolla on piukka pylly. Ja poikaystävä. On siellä muitakin ihmisiä. He tekevät jotain, kunnes taas räjähtää ja robotit taistelevat. Näytetään Hong Kong ja räjähdyksiä. Näytetään manner-Kiina ja räjähdyksiä. Tietysti, koska kiinalaiset ostavat pääsylippuja nähdäkseen robotteja ja räjähdyksiä. Kiinalaisilla on nykyään rahaa. Ainakin muutamalla kiinalaisella. Muutama kiinalainen on sama asia kuin monta monta miljoonaa ihmistä.

Nyt Optimus Prime -robotti ratsastaa Grimlock -robotilla. Se on dinosaurusrobotti, eli Dinobot. Se on hienon näköistä. Kuten myös muut robotit, pyssyt, taistelut, räjähdykset, räjähdykset ja räjähdykset. Hienoja ovat.

Cade Yeager, Tessa Yeager, poikaystävä ja ne jotkut muut tyypit ovat vähän tylsiä. Cade Yeager ja poikaystävä rakastavat ja suojelevat Tessa Yeageria, mutta kiinnostaako se ketään? Eipä juuri. He ovat näyttelijöitä. Keskinkertaisia tai huonoja näyttelijöitä. Se ei haittaa, sillä Tessa Yeagerilla on piukka pylly.

Transformers: Tuhon aikakausi

Kaksi tuntia ja 45 minuuttia on kulunut. Elokuva loppuu. Se tuottaa tekijöilleen taas satoja miljoonia dollareita. Parin vuoden päästä Michael Bay on tehnyt seuraavan Transformers -elokuvan. Michael Bay on nero. Seuraavassa elokuvassa on paljon räjähdyksiä. Ja nainen jolla on piukka pylly. Räjähdyksiä ja piukka pylly. Michael Baylla jöpöttää. Hän on nero. Hän ei tee elokuvia. Hän tekee helvetin pitkiä lelumainoksia.

Robotteja, räjähdyksiä ja piukka pylly. Nero.

PlusMiinusNolla:

+ ”Siistiä, robotteja!”
+ ”Mageeta, räjähdyksiä!”
+ ”No huh miten piukka pylly!”
– ”Voisko noi ihmiset häipyä tosta, haluun vain robotteja ja sen mimmin..”

Keskustelu

@17 tottahan tuo, mutta kyllä kaikkiaan Bayformereista on vaikea kenenkään muun nauttia kuin niiden joita sysipaska käsikirjotus ja näyttelijät eivät häiritse…(scifi) action-genrestäkin löytyy leffoja moneen lähtöön ja yhtälailla löytyy niitä hyviä ja huonoja leffoja, ja se on sitten jokaisen mielipide mitä pitää hyvänä tai huonona….mutta kun jopa osa Tranformers-faneistakin pitää leffoja surkeina, niin se kertoo jo jotain

Mutta tosiaan tämäkin leffa on jokapuolella haukuttu arvosteluissa lyttyyn, mutta kuten heti arvostelun alussa todetaan:

”Michael Bay on taas tehnyt ylipitkän lelumainoksen, ja se on parasta ikinä, jos tällaisesta touhusta tykkää.”…ja arvosanaksi 1/5 TAI 5/5…..ja ilmeisesti tästä sitten ovat jotkut (varhais-teinit) todella tykänneetkin kun BoxOfficen mukaan Jenkeissä leffan nähneet taliaivot olivat antaneet arvosanaksi A-…

Sehän tässä on hyvää (arvostelussa), että tosiaan ne jotka tykkää tuollaisesta niin taatusti tykkää. Mielestäni jos ei tykkää leffalajista (siis pätee kaikkiin leffoihin) niin pitäisi suoraan sanottuna etsiä toinen arvostelija. Jos arvostelee esim. Pianon viidelle tähdelle niin on sanomattakin selvää, että jonkun Transformerssin hautaa pohjamutiin ja toistepäin.

Hyvä esimerkki olisi esim Tarantinon leffan. Niitä pitäisi aina arvosella sellainen, joka pitää sen pätkistä. Silloin saa selkeän kuvan onko se hyvä Tarantinopätkä.

Kävin katsomassa leffan eilen. Olipas huono ja toistaiseksi viimeinen Transformers, mitä vaivaudun leffateatteriin katsomaan. Seuraavat seikat hiersivät liikaa:

– Walhberg ei sopinut rooliinsa (bodari, sotilas, sankari, epävakaa isä ja hullu tiedemies samassa paketissa?)
– Nicola Pelzin roolihahmo Tessa oli täysin turha. Jokaisessa kohtauksessa aiheuttaa vain ongelmia, kiljuu ja koittaa juosta karkuun korkkareilla. Ärsyttävää
– Caden ja Tessan välinen tytär-isäsuhde on täysin naurettava. Walhberg olisi muutenkin sopinut paremmin poikaystäväksi.
– Tessan poikaystävä aivan turha arpa koko leffassa – Epäonnistuu täysin koomisen sivuhahmon roolissa eikä naurata.
– Isän jatkuva tinttailu tyttärensä parisuhde-elämään liittyen ei jaksa huvittaa paria ekaa kommenttia kauempaa.
– Taistelukohtaukset lähempänä kaaottista sekoilua versus aiempien leffojen taktiset tyylittelyt.
– Yleensäkkin melko lapsellisen oloinen elokuva, mitä korostaa jatkuvat imelät kliseet
– Muutenkin ne töröhuuliset teinitytöt voisi jättää pornoelokuvien puolelle. Toimintaleffoissa ne lähinnä ärsyttävät.

Sikäli arvostelija osuu naulankantaan tämän osalta. Elokuva miellyttää varmasti kohdeyleisöä (teini-ikäiset), mutta muille saattaa jäädä vain luu käteen. CGI-mättöjen ystävänä olen jaksanut katsoa jos jonkinlaista tyytyväisenä, mutta tätä ”lelumainosta” ei kyllä pelastaa enää komeat tehosteetkaan.

Elokuvasta jai sekanen fiilis. siinä oli kaikkea mutta lempi elokuvasarjana vähän jäi pettynyt fiilis. Tuntuu että tätä ei jaksa katsoa heti uudestaan.

Tiivistyksestä on unohtunut ”isompi räjähdys” ja ”vielä isompi räjähdys”.

Vaikkei Baylla koskaan ole ollutkaan mitään turhan isoa älyllistä ajatelua niin kyllä on viimeiset elokuvat olleet sellaista älyllistä alamäkeä että kuoppa alkanee olla Challengerin syvännettä syvempi.

Miten voi olla, että ensimmäinen Transformes oli jopa katsottavaa viihdettä? Siis sellaista, jonka jaksaa katsoa uudestaankin? Jos nyt ei lasketa sitä normaali Bay-rasismia, sun muita perusjuttuja. Kakkosessa oli raiskaava terminaattori-decepticonmimmi ja erittäin sekava juoni. Kolmosesta jäi mieleen lähinnä jättimäiset robottipallit. Vai oliko ne kakkosesta? Alkaa nämä elokuvat sekottumaan toisiinsa. Mutta näin siinä käy, kun annetaan Bayn mekastaa ilman lapsenvahtia. Ottaen huomioon, että hänenkin uransa alkuvaiheesta löytyy jopa yksi mainiokin elokuva.

Itse arvostelusta tulee lähinnä mieleen eräs Peltonen. Koko elokuvan voisi arvostella muutamalla lauseella, nyt lähinnä tulee sketsimäinen, toistellaan samaa niin saadaan huumoria fiilis. Aas töks töks ja niin edespäin.

@11 Harvemmin vain tämän koko-luokan ”blockbuster” leffat ovat yhtä totaallisen surkeita, paskoja, ärsyttäviä, suorastaan raivostuttavan huonoja kuin Bayformerssit…. Bayn leffojen kohdalla tietää tasan tarkkaan mitä on tulossa jo kauan ennen arvosteluja, kysymys on vain siitä kuinka surkea rymistely sieltä tulee…Siinä olet oikeassa että harvemmin sitä hyvää juonta löytyy, mutta ovat silti katsomisen arvoisia, Bayformerssit eivät kuitenkaan todellakaan kuulu tähän joukkoon, sillä niiden katsomisesta ei aiheudu muuta kuin kohonnut verenpaine ja paha mieli.

Myös edellisten kommenttien perusteella arvostelu oli yhden tai viiden tähden. Omasta mielestani ehdottomasti viiden :)

Ja nytpähän tietävät elokuvasta kiinostuneet, mitä pätkästä voi odottaa. Se taitaa olla pitkälti arvosteluiden pointti. Parhaimmissa jönkö ja taisteluelokuvissakin on harvemmin (joskus kuitenkin) hyvä juoni, mutta on ne silti monille vähintäänkin katsomisen arvoisia. Sama lienee tämä lelumainoksen/erikoistehostedemon kanssa.

Paskalle leffalle paska arvostelu. Jos Bay ei edes viitsi tehdä tosissaan elokuvia niin ei niitä myöskään kannata arvostella tosissaan.

Arvostelussa oli valitettavan vähän räjähdyksiä, meinasin nukahtaa kesken lukemisen.

Arvostelijalla ollut oikea idea miten elokuva pitää katsoa että siitä voi nauttia, tärpättiä naamaan ja elokuvan jälkeen teholle selvittämään aivovamman vakavuutta.

Vaikka kyllä sen ennaltakin jo tietää, että ei Michael Baylta mitään oikeita elokuvia tule, niin olisin kyllä ihan kunnollisenkin arvostelun mielellään lukenut.

Ei jatkoon tämän tyyppisille arvosteluille on oma mielipiteeni.

Niinpä, että jotkut kehtaavat tykätä erilaisista elokuvista. Hauskaa luettavaa tosiaan. :D En tiedä voisiko tätä ”arvosteluksi” kuitenkaan kutsua.

Harvoin saa lukea näin hauskoja arvosteluja, joten kiitos siitä xD. Michael Baylla jöpöttää entistäkin enemmän kun rahaa alkaa taas virrata ovista ja ikkunoista, kun leffa tulee luultavasti olemaan koko kesän tuottoisin….valitettavasti…

Millään muulla ei ole mitään väliä… kunhan housuissa jöpöttää.

Muropaketin uusimmat