“Tulevaisuudessa tekoäly tekee elokuvat – ja se tulee olemaan perseestä” – Maailman menestyneimmältä ohjaajalta synkkä ennustus

12.02.2019 20:03 | Muropaketin toimitus

James Cameronin käsikirjoittama ja tuottama sekä Robert Rodriguezin ohjaama Alita: Battle Angel saa ensi-iltansa tällä viikolla.

James Cameron on maailman menestynein elokuvaohjaaja. Hänen käsistään ovat lähteneet niin Avatar, Terminator kuin Titanickin. Hän haaveili pitkään Yukito Kishiron mangaan pohjautuvan Alita: Battle Angelin tekemisestä, kunnes päätti antaa sen ohjaajan tehtävät Robert Rodriguezille ja itse toimia tuottajan ja käsikirjoittajan roolissa.

Little White Liesin pitkässä haastattelussa Cameron kertoo siitä, kuinka nykytekniikka muuttaa elokuvantekoa. Hän spekuloi muun muassa sitä, onko kameran käyttö tulevaisuudessa muuttumassa tarpeettomaksi, kun kaikki voidaan periaatteessa tehdä tietokoneella.

“Ympäri maailman on varmasti paljon tekoälyeksperttejä, jotka ovat sitä mieltä että totta kai. He ottaisivat kaikki ikinä tehdyt elokuvat, heittäisivät ne massiiviseen tietokantaan ja syöttäisivät kaiken tekoälylle, hermoverkot analysoisivat, mikä niissä toimii ja sitten tekoäly loisi niistä elokuvan – se olisi perseestä. Koska tekoälyllä ei ole kehittynyttä ihmisen kokemusta. Se olisi kuin elokuvantekijä, joka tietää muiden tekemät elokuvat sen sijaan että olisi ihminen”, Cameron selittää.

Hän kertoo aiemmin antaneensa ohjeeksi nuorille elokuvantekijöille ottaa käteensä kameran ja alkaa tehdä elokuvia. “Nyt ohjeeni on, elä vähän ensin, ota sitten kamera ja tee elokuva siitä, mitä tiedät ja mitä olet kokenut. Älä siirry lukion superfani-vaiheesta suoraan elokuvakouluun ja valmistu sieltä ymmärtämättä elämästä mitään muuta kuin mitä olet nähnyt elokuvissa. Koska et tiedä paskaakaan. Sinulla ei ole mitään uutta sanottavaa”, hän tarkentaa.

Muropaketin arvostelu Alita: Battle Angelista on luettavissa täältä >>

Muropaketin uusimmat