Tulevia ensi-iltoja: Anthony Hopkinsin esittämä Hitchcock saapuu Suomeen helmikuussa

12.11.2012 09:20 | Muropaketin toimitus

Hitchcock

Alfred Hitchcock on kaikkien tuntema ohjaajanero, jonka kuuluisimpia elokuvia ovat mm. Psyko, Vertigo ja Takaikkuna. Helmikuussa 2013 ilmestyvän Hitchcock–elokuvan keskiössä ei kuitenkaan ole vain maailmankuulu ohjaaja, vaan elokuva kertoo suurelle yleisölle tuntemattomaksi jääneen rakkaustarinan: jokaisen menestyvän miehen takaa löytyy älykäs ja lahjakas nainen.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Stephen Rebellon kirjaan ”Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”. Tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin Hitchcock riskeerasi kaiken niin taloudellisesti kuin henkilökohtaisestikin yhden elokuvan – myöhemmin klassikoksi nousseen Psykon – takia. Mikään elokuvastudio ei uskonut B-luokan kauhuelokuvaksi haukuttuun Psykoon, mutta Hitchcock ei suostunut antamaan periksi.

Sacha Gervasin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Anthony Hopkins Alfred Hitchcockina ja Helen Mirren Alma Revillenä. Muissa rooleissa nähdään mm. Scarlett Johansson Janet Leigh’nä ja James D’Arcy Anthony Perkinsinä. Suomen elokuvateattereihin Hitchcock saapuu 1. helmikuuta 2013.

>

Lähde: FS Film

Muropaketin uusimmat