Tutustu Hellboy II: The Golden Army -elokuvan galleriaan

15.07.2008 10:31 | Tatu Junni

Suomessa vähemmän tunnettu sarjakuvasankari Hellboy sai ensimmäisen elokuvansa vuonna 2004. Leffa ei ollut mikään suurenmoinen kassamagneetti, mutta menestyi tarpeeksi hyvin saadakseen jatko-osan. Hellboy II: The Golden Army ilmestyi USA:ssa elokuvateattereihin viime viikonloppuna, ja nousi suoraan maan katsotuimmaksi elokuvaksi. Vaan millainen leffa oikein on kyseessä?

Elokuvan maahantuoja Finnkino kuvailee Hellboy II:ta seuraavasti:

”Planeetan kovimman ja karskeimman supersankarin vastuulle jää taistella säälimätöntä diktaattoria ja hänen ilkiöitään vastaan. Olkoon vaikka punainen, sarvekas tai väärinymmärretty, mutta kun homma pitää hoitaa himaan, silloin soitetaan Hellboylle (Perlman).Pyrokineettisestä tyttöystävästä Lizistä (Blair), vedessä elävästä Abesta (Jones) ja hämärästä protoplasmaisesta Johannista koostuvan, Paranormaaliuksien tutkimus- ja kehitysvirastossa työskentelevän tiiminsä kanssa Hellboy matkustaa oikeasta näkymättömään maailmaan, jossa mielikuvitushahmot ruumiillistuvat. Kahden maailman luomuksena, jota kumpikaan puoli ei hyväksy, Hellboyn täytyy valita tuntemansa elämän ja tuntemattoman, häntä kutsuvan kohtalonsa välillä.”

Hellboy II:n on ohjannut ensimmäisen osan tavoin Guillermo del Toro, jonka muita elokuvia ovat mm. Blade 2, Pan’s Labyrinth ja parhaillaan valmistuva Tolkien-filmatisointi Hobitti.

Ensi-ilta 5.9.2008.

Muropaketin uusimmat