Tutustu Niko – Lentäjän poika -elokuvan kuvagalleriaan

12.09.2008 10:41 Tatu Junni

Anima Vitaen ja Cinemakerin tuottama koko perheen elokuva Niko – Lentäjän poika kertoo poropoika Nikosta, joka uskoo isänsä olevan yksi joulupukin kuuluisista lentävistä poroista. Elokuva on ensimmäinen suomalainen 3D-animaatio, joka pääsee laajaan elokuvateatterilevitykseen. Nikosta odotetaankin Suomessa varteenotettavaa haastajaa mm. Pixarin Wall-E:lle.

Niko – Lentäjän pojan tarina on seuraavanlainen:

Nuori poropoika ei ole koskaan tavannut oikeaa isäänsä, eikä kukaan usko hänen tarinoitaan kuuluisasta isästä tai hänen väitettään siitä, että eräänä päivänä hänkin lentää. Kaverit nauravat Nikolle – hän vain kaatuilee kaiken aikaa! Nyt hänen on todistettava, että he ovat väärässä…

Niko – Lentäjän poika kertoo poropoika Nikosta, joka unelmoi lentävänsä isänsä lailla. Hän tuntee olevansa syyllinen susien hyökkäykseen laumansa rauhalliseen kotilaaksoon ja hänen tiensä suuntautuu epätoivoiselle ja vaaralliselle retkelle villin erämaan ja jäisten myrskyjen halki löytämään isää.

Niko saa vihiä Mustan Suden ja tämän pahamaineisen joukkion salakavalasta suunnitelmasta tuhota kuuluisat Lentojoukot ja ottaa niiden paikka. Nikon kumppanina sankarillisella matkalla isän löytämiseksi ja joulun pelastamiseksi on hänen uskollinen ystävänsä ja ottoisänsä Julius – kömpelö liito-orava, joka on aina vaalinut ja tukenut pojan unelmaa.

Julius tietää, että hänen täytyy taivutella Niko palaamaan kotilauman turviin, mutta hänen suureksi närkästyksekseen seuraan liittyy nuori ja räväkkä laulutaitoinen lumikko Wilma, joka oikeasti tietää tien Korvatunturille. Lopulta kuitenkin Niko seisoo yksin Lentojoukkojen edessä ja kysyy: ”Kuka teistä on minun isäni?”

Kolmikko kohtaa monia haasteita uhkarohkealla retkellään, mutta Nikoa odottaa kaikista suurin haaste, kun hänen täytyy valita unelmiensa elämän ja rakastamansa perheen välillä…

Niko – Lentäjän poika saa ensi-iltansa 10.10.2008.