Tutustu UFO-jännäri District 9:n kuvagalleriaan

30.07.2009 11:33 | Muropaketin toimitus

”Ufot, perkele! Ne tulee tänne ja vie meijän naiset ja duunit, tää on just tätä!” 28. elokuuta saa ensi-iltansa perinteistä sci-fi-leffan kaavaa rikkova District 9, joka käsittelee muukalaisvihaa ja rasismia maapallolle pakolaisina saapuvien avaruusolentojen kautta. Tutustu Peter Jacksonin (Taru Sormusten herrasta) tuottamaan uutuuselokuvaan Kaistan kuvagallerian kautta.

Etelä-Afrikka, Johannesburg. District 9 –pakolaisleirillä majoittuu jo 20 vuoden ajan maailman suurin pakolaisongelma: yli miljoona omasta maailmastaan paennutta alienia. Ihmisten ja avaruusolentojen yhteiselo ei ota sujuakseen ja ihmiskunnan kärsivällisyys alkaa loppua. Maailma odotti alienien saapuessa valtavaa edistysaskelta teknologiassa, mutta alienien valtavaa asevalikoimaa ei ole yrityksistä huolimatta saatu hyödynnettyä – aktivointi vaatii käyttäjältään avaruusolennon DNA:n.

Jännite ihmisten ja muukalaisten välillä nousee, kun alienien valvonnasta vastaava Multi-National United (MNU) päättää siirtää koko alien-populaation uuteen, eristetympään leiriin. Yksi MNU:n kenttätyöntekijöistä, Wikus van der Merwe altistuu siirtoa valmisteltaessa vierasperäiselle virukselle, joka alkaa tuskallisesti muuttaa hänen DNA:taan. Wikuksesta tulee nopeasti maailman jahdatuin mies – hän on kauan kaivattu avain kehittyneen aseteknologian hyödyntämiseen. Maanpaossa ja ilman ystäviä hänen on piilouduttava alueelle, jonne ihmiset eivät ole olleet tervetulleita – ainoa vaihtoehto on District 9.