Universalin uutuuselokuvia ei nähdä enää HBO:lla, vaan kilpailevassa suoratoistopalvelussa

12.07.2021 11:57 | Muropaketin toimitus

Universal-leffat löysivät ainakin Yhdysvalloissa uuden kodin.

Deadline kertoo ensi vuoden alusta alkaen Universal-studion uutuuselokuvien saavan suoratoistoensi-iltansa teatterikierroksen jälkeen Yhdysvalloissa HBO:n sijaan kilpailevassa Peacock-palvelussa.

Ennen koronapandemiaa Universalin elokuvat sai julkaista suoratoistopalveluissa 200 päivää teatteriensi-illan jälkeen, mutta jatkossa ne tulevat tarjolle jo 120 päivän jälkeen.

Esimerkiksi Paramountin elokuvat nähdään Paramount+ -palvelussa jo 45 päivää teatterienskarin jälkeen. Warner puolestaan julkaisee ainakin tänä vuonna elokuvansa samana päivänä sekä teattereissa että HBO Max -palvelussa, joka aloittaa Suomessa tulevana syksynä.

Peacockilla on ensi vuonna elokuvien oikeudet 18 kuukauden ajan, joista sillä on niihin yksinoikeus ensimmäisen ja viimeisen neljän kuukauden ajan.

Uusi sopimus koskee esimerkiksi elokuvia Jurassic World: Dominion, Kätyrit: Grun tarina, Puss in Boots: The Last Wish ja vielä vailla nimeä olevaa Jordan Peelen kolmatta ohjaustyötä.

Diiliin kuuluu siis Universal-nimikkeiden lisäksi myös Focus Featuresin, Illuminationin ja DreamWorks Animationin elokuvat. Sopimus kattaa vasta vuoden 2022, mutta jos se osoittautuu toimivaksi, niin sitä todennäköisesti jatketaan.