Upean kattauksen tarjoava DocPoint-leffafestivaali ei onneksi peruunnu, vaan siirtyy verkkoon

10.01.2022 14:00 Muropaketin toimitus

Rajoitusten johdosta DocPoint järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa verkkofestivaalina.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali ei onneksi peruunnu, vaan se järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022. DocPoint kertoo tiedotteessaan, että hallitsevien rajoitusten puitteissa yleisöfestivaalin toteuttaminen ei ole mahdollista.

DocPointin oli tänä vuonna tarkoitus olla Helsingin elokuvateattereissa ja verkossa järjestettävänä hybridifestivaali.

Festarin koko ohjelmistoa ei julkistetakaan vielä tänään, vaan vasta torstaina 20.1. kello 12.00. Ohjelmistossa on useita elokuvia, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta.

Jo paljastetuista muutamasta elokuvasta esimerkiksi Sabaya ja Cow ovat upeita teoksia. Hogir Hirorin ohjaama Sabaya kertoo Isisin orjuuttamien jesidinaisten pelastusoperaatiosta.

Oscar-voittaja Andrea Arnoldin dokumenttidebyytti Cow puolestaan keskittyy maitotilalla elävään Luma-lehmään. Cow näyttää kauniilla ja kauhealla tavalla sen todellisuuden, jossa ihmisen pelkäksi tuotantovälineeksi alistama Luma elää. Elokuvaa on aivan syystä verrattu viime vuoden DocPointin yleisösuosikiksi nousseeseen Gundaan.

Myös viime vuoden tapahtuma järjestettiin verkkofestivaalina.

DocPointin sarjakortit ovat nyt myynnissä ja liput tulevat myyntiin 20. tammikuuta. Ne ja lisäinfot löytyvät festivaalin sivuilta.